Haydar Kutluer`den yıllar sonra muhteşem konser

Haydar Kutluer`den yıllar sonra muhteşem konser

ABONE OL
01:10 - 08/10/2019 01:10
Haydar Kutluer`den yıllar sonra muhteşem konser
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Halk Müziği’nin ustalarından bağlama sanatçısı Haydar Kutluer Berlin Tiyatrom’da yeni enstrümanı ve yeni besteleri ile sahne alırken; müziğine yeni ve değişik efektler ile sanatçı dostları eşlik etti.

Kutluer’in `Gönül Bağı´ adını verdiği Türk Halk Müziği konserinde, kendisini yakın dostları ve „Gönül Bağı Kurduğum “dediği müzisyen arkadaşları da yalnız bırakmadılar.

`Yüce dağlar başında mı/Zemherinin kışında mı/Şu gönlümün bir umudu gülüm/Gözlerinin yaşında mı

Kırılsa da kanadımız/Asiye çıksa adımız/Duyan duysun bilen bilsin gülüm/Böyledir bizim sevdamız “adlı Zülfü Livaneli bestesiyle açılan konser programı yaklaşık 2 saat sürdü.

Haydar Kutluer’e konser boyunca birer eserle, Hasret Güncü, Erdal Güncü, Nevzat Akpınar, Özgür Şepsul, Amélie Legrand ve Çetin Çeto sazları ve sesleri ile eşlik etti. Repertuarında Anadolu’nun o özgür ruhunu hissettiren türkülerin yanı sıra Ruhi Su ve Zülfü Livaneli gibi sanatçıların eserlerine de yer veren Kutluer, konser boyunca beni ve müziksever konuklarını Berlin‘den Anadolu’ya uzanan mini bir türkü turuna çıkardı.

Özel bağlaması ile enstrümantal Türk Halk Müziği eserlerine ustaca dokunan Kutluer, zaman zaman şelpe tekniği performansı da sergiledi.

Konser için 2’si özel enstrümantal (Siyah Işık ve Hal’ler), 2’si sözlü 4 beste yapan Haydar Kutluer’in bu eserlerinden biri, usta şair Nazım Hikmet’in `Herkes Gibisin´ adlı şiirine yaptığı beste Berlinli müzikseverlerden büyük alkış aldı.

Konserin finalini 13 yıl önce aramızdan ayrılan ünlü Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek ile özdeşleşen ve Türk Halk Müziği’ne kazandırılan `Haydar Haydar´ adlı ezgi ile yapan Kutluer,  konsere hazırlık süreci sorusunu, „Uzun soluklu bir hazırlık dönemi oldu, güzel işler yaptım, yaptık arkadaşlarla, az sonra konsere çıkacağız, güzel bir konsere imza atmanın mutluluğu ve heyecanını içindeyim “dedi. (Kaynak: SES)

ha-ber.com/Hüseyin İŞLEK/Şükrü TOKAY/Berlin

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.