*** ”Hayatta mücadele etmek gerekiyor”

*** ”Hayatta mücadele etmek gerekiyor”

ABONE OL
00:19 - 16/06/2019 00:19
*** ”Hayatta mücadele etmek gerekiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Hayatta mücadele etmek gerekiyor”

Almanya’nın Hamburg kentinde uzun yıllar çeşitli suç örgütlerinde faaliyet gösteren Türk kökenli Cem Gülay, gençleri doğru yönlendirmek amacıyla hayat hikayesini anlattığı bir kitap yazdı

Gülay’ın yaşadıklarından kesitler sunan "Türken-Sam" adlı otobiyografik çalışma, "Tatort" adlı polisiye dizide rol alan Türk kökenli oyuncu Mehmet Kurtuluş, Gülay’ın annesi Güvercin Atasoy, kitabın ön sözünü yazan Berlin eyalet meclisi Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Bilkay Öney ile çok sayıda Alman ve Türk dinleyicinin katıldığı bir okuma etkinliğiyle kamuoyuna tanıtıldı.

Gülay, dışlanma ve ayrımcılığın Türk kökenli gençleri suç olaylarına iten en önemli etkenler olduğunu belirterek, "Ayrımcılığa ve dışlanmışlığa şiddet yoluyla karşılık verebileceğimi düşündüm, ancak bunun yanlış olduğunu gördüm. Umarım gençler, karanlık olaylara karışmadan doğru yolu bulur. Bu da ancak iyi bir eğitimle mümkün olabilir" dedi.

Almanya’daki gençlerin başarılı ve örnek insanlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Gülay, "Gençlerin motivasyona ihtiyacı var. Bir ülkede sağlık bakanının ya da birkaç kişinin göçmen kökenli olması yeterli değil. Göçmen gençler arasında suç oranı neden daha fazla, önce bu sorgulanmalı. Irkçılığı, dışlanmışlığı ve her türlü ayrımcılığı hep birlikte ortadan kaldırabiliriz" diye konuştu.

eski-gang-hay-hik-b.jpg

Tanıtım toplantısında Gülay’ın kitabından alıntılar okuyan oyuncu Kurtuluş da, gençlerin kendi yeteneklerine inanmaları ve güvenmeleri gerektiğini belirterek, kişiliğin insanın en büyük sermayesi olduğunu söyledi.

Kendisinin de lise çağına kadar bazı olumsuz olaylara karıştığını, ancak sosyal çevresi ve yeteneği sayesinde bu olumsuzluklardan kurtulmayı başardığını ifade eden Kurtuluş, "Hayatta hemen pes etmemek lazım, mücadele etmek gerekiyor" dedi.

Son yıllarda topluma örnek olabilecek Türk göçmenlerin çoğaldığına da işaret eden Kurtuluş, "Bundan 40 yıl önce başarılı Türkler ön plana çıkarılsaydı, gençler karanlık yolları seçmezdi" ifadesini kullandı.

Milletvekili Öney de, Gülay’ın yaşadıklarının ibret alınacak şeyler olduğunu ifade ederek, insanların kendi istekleri doğrultusunda gangster ya da katil olmayı seçmediğini, Gülay’ın kitabının Türk gençleri için caydırıcı olmasını ümit ettiğini söyledi.

Öney, politikacılara bu konuda büyük görevler düştüğünü, gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik her türlü projenin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.