Havacılık sektörünün en büyük umudu

Havacılık sektörünün en büyük umudu

ABONE OL
13:41 - 31/10/2020 13:41
Havacılık sektörünün en büyük umudu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Havacılık sektörü dünyanın her köşesinde artan enfeksiyon sayıları ve korona salgınının ürkütücü bir durum alması nedeniyle sürekli olarak yeni seyahat kısıtlamaları ile karşı karşıya kalması şirketleri iflasların eşiğine getirmeye devam ediyor.

Havayolları şimdi tüm umutlarını güvenlik kontrolünden önce yapılmasına yakında başlanacak olan ‘Havalimanı hızlı antijen testleri’ne bağladı. Bu konuda ilk denemeler ve gelişmeler olumlu: 15 dakikada test sonuçları Covid19 antijen hızlı testi, konuklar güvenlik kontrolünü geçmeden önce Viyana Havaalanında gerçekleştiriliyor. Test sonucunun pozitif çıkması durumumda, yolcuya açıklama havaalanı sağlık ekibi tarafından yapılacak. Test sonucu poz çıkan yolcu uçuşunu ücretsiz olarak yeniden rezerve veya iptal edebilecek.

İlk denemelere Avusturya’da başlanıyor:

Viyana Havalimanı’ndaki hızlı antijen testinin sonucu 10 ila 15 dakika içinde alınır hale getirildi.

Lufthansa’nın yan kuruluşu olan Austrian Airlines, şu anda bu prosedürü Viyana’dan Berlin-Tegel’e olan uçuşlarda 8 Kasım´da test etmeye başlıyor.

Covid19 antijen hızlı testi, yolcular güvenlik kontrolünü geçmeden önce Viyana Havaalanında gerçekleştirilecek. Test sonucunun pozitif çıkması durumunda, yolcuya bu açıklama havaalanı sağlık ekibi tarafından yapılacak. Yolcunun bileti yanmayacak ve ileri bir tarih için geçerli olacak. İsteyen yolcu biletini iptal edip parasını geri alabilecek.

Hızlı testler check in gibi hava yolculuğunun bir parçası mı olacak?

Belki artık yolculuk hayatımıza ‘hızlı antijen testleri’ kalıcı olarak girecek. Özellikle uçak yolculuğunda gittikçe artan güvenlik prosedürlerine alışmıştık şimdi sırada kalıcı virüs hızlı testleri mi var?

Lufthansa’nın yan kuruluşu olan Austrian Airlines şu anda Viyana’da bu yazılanların provasını yapıyor.

8 Kasım’a kadar tüm yolcular, Berlin uçuştan önce “Covid19 Test Uçuşu” nda olacaklarını belirten bir e-posta alacaklar.

E-mailde yolculara şu mesaj veriliyor: “Endişe duymadan uçmanızı istiyoruz.Bu nedenle, Viyana’dan Berlin’e uçuşunuz için size ücretsiz ve gönüllü bir koronavirüs antijen hızlı testi sunuyoruz. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen havaalanına zamanında gelin. Test, Terminal 3, 370 numaralı kontuartaki Avusturya check-in alanında yapılmaktadır. Orada ayrıca test prosedürü ile ilgili tüm diğer bilgileri bulabilirsiniz.”

Lufthansa’nın büyük umudu

Lufthansa Group’unun umutları, kapsamlı bir korona testi stratejisinde yatıyor. Lufthansa böyle bir test stratejisinin “enfeksiyon sürecini kontrol etmenin en iyi yolu” olduğuna inanıyor.

Lufthansa ayrıca, bu negatif testlerin transatlantik trafiğinin devamı için bağlayıcı bir temel olabileceğini umuyor. Lufthansa, özellikle ABD’deki mevcut giriş kısıtlamalarından dolayı büyük çapta bozulan uçuş programından dolayı çok yara almıştı. (Tourexpi)

Resim: AA

TOUREXPI tarafından geçilen Tourexpi Özel: Havacılık sektörünün en büyük umudu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tourexpi Özel: Havacılık sektörünün en büyük umudu haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tourexpi Özel: Havacılık sektörünün en büyük umudu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.