Haşim Çelik Almanya adına Paralmpic kotası için mindere çıkacak

Haşim Çelik Almanya adına Paralmpic kotası için mindere çıkacak

ABONE OL
23:21 - 06/05/2021 23:21
Haşim Çelik Almanya adına Paralmpic kotası için mindere çıkacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Haşim Çelik daha önce Türk milli takımında yer almıştı. Tekvando ’da, Almanya adına Paralmpic kotası için mindere çıkacak.

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan, Bavyera Paralmpic Tekvando Federasyon Başkanı ve Alman Milli takımlar Spor Müdürü olan tekvandocu Haşim Çelik, Mayıs ayı içinde (Pazar Günü) Sofya’da yapılacak Avrupa elemelerinde Paralympic oyunlarında, Engelliler kategorisinde ağır sıklet K44 + 75 kiloda Almanya adına kota kazanmak için var gücü ile çalışıyor.

TÜRK VE ALMAN MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYDİ

Daha önce 2010-2015 yıllarında Paralmpic Türk Milli Takım kaptanlığı yapan Haşim Çelik, 2016 yılından bu yana da Almanya’yı Paralmpic dalında temsil ediyor.

AYNI ZAMANDA MÜDÜRLÜK YAPIYOR

Nürnberg’ deki, Almanya tekvando spor merkezinde Müdür olarak ta görev yapan Haşim Çelik, aynı zamanda Üniversite Uluslararası Yönetim mezunu.

DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONU

Birçok dünya ve Avrupa şampiyonlukları olan Haşim Çelik, Sporculuğunun yanı sıra, Spor Müdürü olarak, hedefinin, Sofya’da kota almak ve özellikle yabancı gençleri spora kazandırmak olduğunu söyledi.

Atatürk’ün “Ben Sporcunun zeki ve aynı zamanda ahlaklısını severim” deyişini asla aklından çıkarmadığını belirten Haşim Çelik, kotayı alıp, Olimpiyatlara katılacağıma inanıyorum diye konuştu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.