HANİ SESİMİZ OLACAKTINIZ

ABONE OL
11:43 - 23/10/2020 11:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son zamanlarda Türkiye’de sistem tamamen depresyona girer gibi. Bundan birkaç yıl önce Avrupalı Türkler için kayda değer takdir edilir uygulamalar ve yeni yasalar çıkarıldı. Hayata geçirildi. Bu yeni yasalar kararnameler Avrupalı Türkleri gerçekten çok sevindirdi. Çünkü yıllardan beri verilen sözlerin hiçbiri tutulmamış siyasetçiler verdikleri sözü tutmamıştı halkla alay etmişti. Bazı konular Türk Devletinin büyük ayıbıydı vatandaşı basit konularda çok sıkmış bazı gençlerimizin geleceği ile oynanmıştı. Askerlik, emeklilik, seçme seçilme oy kullanma hakkı gibi konularda AKP hükumeti Avrupalı Türk vatandaşlarına öz güven sağladı. Ne hikmetse bu verilen haklar önce takdir edilirken bugün yurt dışında yaşayan vatandaşları bunalıma soktu. Bedelli askerlik 1000 Euro dan 5.400.- Euro’ya çıkarıldı. Emeklilik borcu yüzde %45 zamlandı aylık ödeme düşürülecek. Cep telefonları 1.500.- TL ile açılacak. Daha çok olumsuz kararlar Avrupalı Türk vatandaşlarını maddi ve manevi büyük bir zarara uğratacak. Burada yetişmiş hazır beyin gücünü özlemle sevdiği ülkesinden koparıp soğutacak.

***

Konu çok derin bu konulara tercümanlık yapacak.

Milletvekili seçilirsem Avrupalı Türklerin sesi olacağım diyen Almanyalı vekillerden hiç ses gelmiyor. Acaba kazaya geldi ses telleri mi bozuldu?

***

Aloo Angara alooo ses ver..! Ankara’da hatlar meşgul. Kulaklar özürlü, gözler de fersiz, dili tamirde olabilir. Duy sesimizi Ankara! Öyle dalma kara kara!

***

THY biletleri öyle pahalı ki; Avrupalı Türk vatandaşları memleket hasreti ile yaşıyor. Yıllardan beri Moda oldu THY ve diğer şirketler uçak biletlerinin fiyat politikasını bir türlü standart ayarlayamadı. Her gelen bir geçmiş döneme bakıp sistemi monopol uygulama ile yürütüyor. Bu konu ivedilikle incelenmeli.!

***

Artık Kurban Bayramı yaklaşıyor. Zat-ı muhterimi gören olursa eğer tepeden tırnağa, sağlık kontrolü yaptırsınlar. Belki milletvekili emeklilik maaşını da yiyemez! Zaman çok kötü, her şeye zam zam. Zamsız gün hafta ay yok. Dert çok..! Derman yok.

Ortalıkta zamsız, KDV’siz, harçsız, haraçsız kolon kanseri dolaşıyor..! Yuh yuh soyanlara…!

Soyup kaçıp doyanlara.

Olup bitene seyirci kalanlara yuh yuh…!

**

Avrupalı Türkler 60 yıldır iyi kötü günde Türkiye’nin döviz motoruydu. Yıllık sadece işçi döviz girdisi dünya bankasın verdiği kredi kadardı.! MSN WHATSAPP ve diğer sosyal iletişim ağının ücretsiz olduğu bir ortamda emekli vatandaştan 1.500.- TL telefon kayıt harcı almak ne derece haklı artık onu gerekli merciler elini vicdanına koysun kararı tekrar gözden geçirsin. Yapılan zamlar ve kararname ile değişikliklerin faydasını ve zararını ileriki günlerde göreceğiz.

***

Eleştirmek insani ve vicdani bir görevdir. Susmak yanlışa evet demek ise vicdansızlığın göstergesidir. Konuşup tartışarak yanlışlar düzeltilir kanısındayım.

Hoşça ve dostça kalın.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.