Hanau kurbanları Duisburg’da anıldı

Hanau kurbanları Duisburg’da anıldı

ABONE OL
21:47 - 29/02/2020 21:47
Hanau kurbanları Duisburg’da anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın her kentinde olduğu gibi Duisburg şehrinde de anma programı düzenlendi, terör ve ırkçılık lanetlendi.

20 Şubat’ta Hanau kentinde 4’ü Türk, 9 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı terör saldırı sonrası Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii’nde anma programı düzenlendi.

Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde “Teröre Karşı Komşular Birlikte Duruyor” adı altında düzenlenen anma programına Duisburg’da faaliyet gösteren dini kuruluşların katılımıyla, saldırıda hayatlarını kaybedenler için dua edildi. Terör ve ırkçılık gibi şiddet olaylarının bir daha vuku bulmaması temennisinde bulunuldu.

Anma programına; Hamborn Belediye Başkanı Marcus Jungbauer, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ve Duisburg DİTİB Merkez Camii din görevlisi Niyazi Tok, Protestan kilisesinden papazlar Hans-Peter Lauer, Tijmen Aukes, Sören Asmus ve Katolik kilisesinden Pater Oliver katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma programında Hamborn Belediye Başkanı Marcus Jungbauer, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ve Duisburg DİTİB Merkez Camii din görevlisi Niyazi Tok birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda yaşadığımız ülkelerde komşularımızla birlikte barış, huzur ve güven içinde yaşamanın önemine değinilerek, terör ve ırkçılığın her türlüsü kınandı.

Konuşmaların ardından terör saldırısında yaşamını yitirenler için hep birlikte dua edildi, kurbanların özgeçmişlerini anlatan stanta gül bırakıldı.

ha-ber.com/Duisburg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.