Hamburg’un Sanat Güneşi Tahir Müjide Vefat Etti

Hamburg’un Sanat Güneşi Tahir Müjide Vefat Etti

ABONE OL
19:55 - 10/05/2022 19:55
Hamburg’un Sanat Güneşi Tahir Müjide Vefat Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’daki yaşayan Türklerin çok yakından tanıdığı, Diyarbakırlı sanatçı ve bir dönemler tanınmış Tahir Müzikhol restoranı çalıştıran iş insanı Tahir  Müjide, evinde geçirdiği ani kalp krizi sonucu 78 yaşında hayatını kaybetti.

Unut Beni ve Sevda Yollarında “isimli başarıyla yorumladığı şarkıları hafızalara kazınan Tahir Müjide’nin ani ölümü, çevresindekileri üzüntüye boğdu.

Dört çocuk sahibi olan ve 2020 yılının kasım ayında oğlu Erkan’ı kaybeden, onun acısıyla derinden sarsılan Tahir Müjide, Türkiye ve Avrupa sahnelerinde uzun yıllar Ud, ses sanatçısı ve bestekar olarak isim yapmıştı.

„Her Zamansız Ölüm, Erken Gelen Ölümdür “

Tahir Müjide’nin zamansız gelen ani ölümü, başta hayat arkadaşı Sevgi Hanım, kızları Tülay, Sevilay, oğlu Erdal ve yakınlarını derin üzüntüye boğdu.

Tahir Müjide’nin oğlu Erkan Müjide yaklaşık 1,5 yıl önce, genç yaşta hayatını kaybetmişti.  Kolay değildi elbet.  Bir anne ve baba açısından, kendileri yaşarken evlatlarını toprağa vermek, dayanılması güç, zor bir andı.

Evladı Erkan’ın ani ölümüne dayanamayan, kendisi de hasta olan acılı baba Tahir Müjde, önlem olarak evde sağlık kontrolü altında tutuluyordu.

Oğlunu kaybetmesinden dolayı sarsılan Tahir Müjide’nin kalp rahatsızlığı da artmış ve kalp ameliyatı geçirmişti. Onun da kalbi daha fazla bu acıya dayanamadı. Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra o da hayata gözlerini yumdu.

HAMBURG YASTA!

Diyarbakırlı olan usta sanatçı, 8 Mayıs Pazar sabahı kahvaltı masasında ani gelen kalp krizi sonucu, hayata gözlerini yumdu. Müzik dünyasında başarıyla çaldığı ud’u ve ses sanatkarlığıyla tanınan, bir dönem onun Bramfelder str.’de işlettiği Tahir Müzikhol restoranda, birçok müzisyen sahne almıştı.

Daha sonra çalışmalarını Muğla’nın Datça ilçesine kaydırarak, iş ve müzikal çalışmalarına bir süre orada devam etmişti. Tahir Müjide’nin ani ölümünden yakın arkadaşı ses sanatçısı Nevzat Ok, sanatçı arkadaşı Abdullah Tan ve kızı Alev Tan ve yakın aile dostları olan Perihan Çelik olmak üzere, birçok kişi üzüntülerini dile getirdi.

Önümüzdeki günlerde Hamburg’daki Öjendorf mezarlığında toprağa verilecek olan Tahir Müjide’nin ani ölümünden dolayı, kederli ailesine, başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.