HAMBURGLU TÜRKLER 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASINA HAZIRLANIYOR

HAMBURGLU TÜRKLER 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASINA HAZIRLANIYOR

ABONE OL
02:46 - 29/08/2020 02:46
HAMBURGLU TÜRKLER 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASINA HAZIRLANIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

Hamburg’da yaşayan Cumhuriyet, Türkiye ve Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı Türkler, bu yıl büyük zaferin 98. yılının kutlanacağı Zafer Bayramı’nı büyük bir coşku içinde kutlamak için hazırlıklara başladılar.

Başta eski Hamburg ADD başkanı Zeynep Arslan ve duyarlı kadınlar olmak üzere, bazı STK temsilcileri de çağrıda bulanarak, ” Bayrağını al gel, sen de Zafer Bayramı kutlamasına katıl” şeklinde çağrıda bulundular.

Yapılan açıklama ve çağrılarda, ” 30 Ağustos Zafer Bayramı; Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder” denildi.

KUTLAMA T.C BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE OLACAK!

Kutlama için yasal iznin alındığını belirten Zeynep Arslan, ” Yüreğinde Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi taşıyan tüm duyarlı insanlarımızı düzenlediğimiz Zafer Bayramı kutlama etkinliğine katılmaya davet ediyoruz.

Kutlama etkinliğimiz 30 Ağustos Pazar günü saat, 14:00’de, Hamburg/ Dammtor semtinde bulunan, Hamburg Başkonsolosluğumuzun önünde olacaktır.  (Tesdorpfstrasse 18, 20148 Hamburg adresinde)

Sende Cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkıyorsan ve o değerleri yaşatmak istiyorsan, haydi o zaman bayrağını al gel, büyük sevincimize, coşkumuza ve heyecanımıza ortak ol ” dedi.

Geniş bir insan katılımı beklenen Zafer Bayramı kutlama programında, önce saygı duruşu ve İstiklal marşı okunacak.  Daha sonra program akışında günün anlamı üzerine toplumun değişik kesimlerinden temsilcilerin konuşma yapacağı belirtildi.

Ayrıca mitinge geleceklere, koruyucu maskelerini ve hava durumunu dikkate alarak şemsiyelerini de beraberinde getirmeleri hatırlatması yapıldı.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.