Hamburg`dan İzmir’e Yardım Eli Çağrısı

Hamburg`dan İzmir’e Yardım Eli Çağrısı

ABONE OL
19:11 - 02/11/2020 19:11
Hamburg`dan İzmir’e Yardım Eli Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İzmir ve çevresi cuma günü (30 Ekim) saat 14.51’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıklanırken deprem 15 saniye sürdü.

76 CAN KAYBI, 961 YARALI

İzmir’de cuma günü 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son dakika deprem bilgilerine göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 76’ya yükseldi, yaralıların sayısı ise 962’e ulaştı. Hastahaneye kaldırılan yaralılardan 743’ü tedavilerinin sonucu taburcu olurken, 218 vatandaşın tedavisi ise hala devam ediyor. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 8 kişiden, 3’ünün durumlarının ise hala ciddiyetini koruduğu belirtiliyor. Depremde arama- kurtarma çalışmalarına 7803 personel ve 21 arama köpeği katılıyor. Depremde en çok hasar alan yerlerin başında İzmir’in Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri olduğu görülürken, şu ana kadar 1044 artçı sarsıntı tespit edildi. Artçı depremler ise hala sürüyor.

Türkiye ilk defa Tsunami Seferihisar’da gerçekleşirken, ilk kurbanını da Seferihisar ilçesinde verdi. 1 engelli kadın vatandaşımız Tsunami dalgalarına kapılarak öldü.

Son dakika İzmir depremi: İzmir’de 58 saat sonra İdil Şirin kurtarıldı!

Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9’unda çalışmaların tamamlandığı, kalan 8 binada ise arama-kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği kaydedildi.

İDİL ŞİRİN UMUDUN ADI OLDU!

Son dakika haberine göre, İdil Şirin isimli 14 yaşındaki kız çocuğu enkazdan 58 saat sonra kurtarıldı ve enkazda yakınlarına bekleyenlere ve tüm Türkiye’ye umut oldu.

“HAMBURG MUHTARI”NDAN DESTEK ÇAĞRISI!

Yaklaşık 8 aydır her pazar günü düzenli olarak gündeme dair canlı televizyon programı yapan “Hamburg Muhtarı” programı ekibi adına Behçet Algan, İzmir depreminin işlendiği program yayını esnasında Hamburg’da bulunan başta kurucu başkanı olduğu Hamburg Galatasaray Derneği olmak üzere, tüm STK’lara ve duyarlı vatandaşlara destek çağrısında bulundu.

Behçet Algan, “Biz Hamburg Muhtarı dobra dobra yayın ekibinden gazeteci Ali Akdemir ve yönetmen Halil İbrahim Özdoğan arkadaşlarımla birlikte 500 avro ile kampanyayı başlatıyoruz. Yüreğinde yardımlaşma, paylaşma duyguları olan herkesi birlikte açtığımız bu yardım kampanyasına katılmaya, destek ve güç vermeye çağırıyoruz. Unutmayalım ki hayatın bize ne getireceği, bizden ne götüreceği belli değildir. Toplum bireyleri olarak bir gün hepimizin yardıma ihtiyacı olabilir. İzmir’de yaşanan insanlık dramı, hepimizin ortak acısıdır. Birlikte hareket edersek yaraları, acıyı bir nebze olsa azaltabiliriz.” dedi.

ACININ RENGİ OLMAZ! HAYDİ DAYANIŞMAYA!

Konuşmasının devamında Behçet Algan, “Hamburg ve çevresinde yaşayan bizler geçmiş dönemlerde de bu türden yardım kampanyalarını başarıyla yürüttük. İnanıyorum ki yaptığımız bu çağrı olumlu yanıt bularak desteklenecektir.  Acının rengi olmaz. Acı hepimizin insanlığın ortak acısıdır.  Bizim yaptığımız bu çağrıya destek verip, katkı sunmak isteyenler aşağıda size verdiğimiz numaralardan bize ulaşabilirler. Veya Altona bulunan iş yerime bizzat gelerek desteklerini sunabilirler. Toplanan yardımlar daha sonra İzmir’deki depremzedelere bizzat ulaştırılacaktır” dedi.

İRTİBAT BİLGİLERİ

Kuaför Salon-Algan: Bahrenfelder Str 183, 22765 Hamburg/Altona

Tel: 040 3901414- Mobil: 0170 93398988

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.