Hamburg`dan İzmir’e uzanan yardım eli

Hamburg`dan İzmir’e uzanan yardım eli

ABONE OL
23:10 - 30/11/2020 23:10
Hamburg`dan İzmir’e uzanan yardım eli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

30 Ekim’de   İzmir ve çevresini vuran, yürekleri dağlıya depremle ilgili, Hamburg ve çevresinden yardım desteği İzmir’e ulaştı.

Hamburg’da yaşayan işadamları Hüseyin Gülcemal- Alkan Günyar, Melda Gülköküer ve Großflotbeck Spor derneği 2’nci başkanı Ali Karaduman‘dan oluşan depremzedeler için yardım komitesinin girişimiyle toplanan yeni giysi ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan 14 karton ile 8 bin Euro nakit para ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırıldı.

YARDIMLAR ELDEN ULAŞTIRILDI

Hamburg da küçük ölçekli işletmeler ve onlara destek veren yardımseverler tarafından oluşan   “Hamburg Gönüllüleri” adı altında toplanan yardım malzemeleri ve nakit para, geçen hafta sonu bizzat Hüseyin Gülcemal ve Alkan Günyar tarafından İzmir’e götürülerek deprem mağduru ihtiyaç sahiplerine ilk elden dağıtıldı.

Konuyla ilgili oluşturulan yardım komitesi adına İzmir’e giden Alkan Günyar ve Hüseyin Gülcemal, “Gün İzmir halkıyla dayanışma içinde olmak ve onların yaralarını sarma günüdür. Bu noktada deprem mağduru olan İzmir halkıyla dayanışma içinde olmayı çok anlamlı bulduk. Bu vesileyle bir grup arkadaşla birlikte topladığımız 14 karton yardımı ve 8 bin Euro nakit parayı, Sun Express Hava Yollarının katkılarıyla bizzat kendimiz İzmir’e götürüp ihtiyaç sahiplerine verdik. Komitenin almış olduğu ortak karar doğrultusunda açılan PayPal hesabında biriken paraları, ihtiyaç sahiplerine, kira yardımı, elektrik, gaz parası, bakkala olan borçlar gibi ihtiyaçları için imza karşılığında teslim edip geri döndük.  Basın aracılığıyla bize yardımcı olan gönüllü gençlere, yardımda ve katkıda bulunan herkese ayrıca çok teşekkür ederiz. Hamburg gönüllüleri arasında toplanan 8 bin Euro’nun yarısını ihtiyaç sahiplerine diğer kalan kısmını ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere AKUT ve İzmir Büyük şehir Belediyesine verdik” dediler.

İZMİR İÇİN SEFERBER OLDULAR

İzmir’de yıkım, acı ve ölümü yaşamış insanların gözyaşlarını, acılarını hafifletmek ve bir parça da olsa onların yaralarına merhem olabilmek için Hamburglu gençlerin yapmış olduğu bu örnek yardım kampanyası çevrede duyanları sevindirdi.

Çevresinde Hamburg muhtarı olarak tanınan SPD üyesi Behçet Algan, ” Gençleri bu anlamlı girişimlerinden dolayı taktir ediyor ve kutluyorum. Helal olsun bu paylaşımcı gençlere. İzmir’de depremzedelere bizde “Hamburg Muhtarı” TV. program emekçileri olarak 500 Euro destek açıklamasında bulunup yardım çağrısı yapmıştık. Ayrıca bize ulaştırılan 450 Euro’yla birlikte toplam 950 Euro’yu, ihtiyaç sahiplerine önümüzdeki günlerde ulaştıracağız” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.