HAMBURG’DA ÇOŞKULU 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

HAMBURG’DA ÇOŞKULU 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

ABONE OL
23:10 - 31/08/2020 23:10
HAMBURG’DA ÇOŞKULU 30 AĞUSTOS KUTLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yılı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere yurt dışında Türklerin yaşadığı ülkelerde kutlandı.

Bu kapsamda Almanya’nın Hamburg şehrinde, başta eski Hamburg ADD başkanı Zeynep Arslan ve duyarlı cumhuriyet kadınları olmak üzere, bazı STK temsilcileri bir çağrıda bulunarak, “Sen de Cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkıyorsan ve o değerleri yaşatmak istiyorsan, haydi o zaman bayrağını al gel, büyük sevincimize, coşkumuza ve heyecanımıza ortak ol ” denilmişti.

Miting için gerekli olan iznin alınması ve yapılan çağrılar sonrası, Hamburg’da Zeynep Arslan, Duyarlı Cumhuriyet Kadınları ve bazı STK Temsilcilerinin katılımlarıyla, coşku ve heyecanın üst düzeyde yaşandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, Hamburg’un Dammtor semtinde bulunan, Hamburg T.C Başkonsolosluğu önünde coşku içeresinde kutlandı!

KUTLAMADA KADINLARIN ÇOKLUĞU DİKKAT ÇEKTİ!

Kadınların çoğunlukta olduğu yaklaşık 300 kişinin katılımının olduğu Zafer Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Zafer Bayramı kutlama programında, önce ölen kayıplar için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından istiklal marşı okundu.  Daha sonra program akışında günün anlamı üzerine, Zeynep Arslan, Mesut Sipahi, Vural Öğer, Remzi Uysal, Selçuk Han, Himmet Keklikçi ve Ali Akdemir birer konuşma yaptılar.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Cumhuriyet değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk sevgisine, Kuvayi-Milliye ruhuna, Kurtuluş Savaşının anti-emperyalist özüne ve Bağımsız Türkiye düşüncesine vurgu yapıldı.

Konuşmaların devamında, “30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder” denildi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.