Hamburg’da Azerbaycan ile dayanışma mitingi

Hamburg’da Azerbaycan ile dayanışma mitingi

ABONE OL
13:36 - 12/10/2020 13:36
Hamburg’da Azerbaycan ile dayanışma mitingi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Azerbaycanlılar Birliği tarafından organize edilen protesto mitingine 400 yakın coşkulu bir insan topluluğu katıldı.  Hamburg’un en işlek alışveriş caddelerinden olan Möncebergstr’de başlayan yürüyüş, Hamburg’un meclis binası olan Rathaus’un önünde bir mitingle son buldu.   Barışçıl geçen ve herhangi bir olumsuz olay yaşanmayan etkinliğe, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Karabağ’ın işgaline ve savaşa karşı çıkan   göstericiler, sık sık Almanca ve Azerice olarak “Karabağ bizimdir, bizim olacak, Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği, Barış İstiyoruz” sloganları attılar.

Hamburg’da yaşayan Azerbaycanlı genç öğrenci topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe, Türkler’ de katılarak destek verdiler.

Etkinliğe, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor taraftar derneği başkanı Ruhi Özer,  Avrupa ülkücüleri istişare heyeti genel başkanı Mehmet Emin Kaya, Almanya İyi Toplum Gönüllüleri İcra Kurulu Başkanı Selçuk Han, Saadet Partisi  Kuzey Almanya Bölge Başkanı Salih Demirci, Hamburg ADD yönetim kurulu üyesi Ufuk Güngör, Hamburg eyaleti  eski  milletvekili adayı Sedat Ayhan, Irak Türkmenler Derneği Başkanı Remzi Jasim, İnsan hakları gönüllüsü Elvan Kantar,  olmak üzere,  bazı Türk vatandaşları da katılarak destek verdiler.

30 YILLIK ERMENİ İŞGALİ KINANDI

Saat 14:00’de Mönckebergstraße başlayıp, Rathaus önünde yapılan bir mitingle son bulan gösteride, Ermenistan’ın işgal politikası sert bir dille kınandı.   Yürüyüş boyunca ve miting bitiş alanında Azeri ve Almanca dilinde yapılan konuşmalarda, “Amacımız, Alman kamuoyunun Azerbaycan’ın haklı davasını duyurmak istiyoruz. Dağlık Karabağ bölgesinin işgal edilmesiyle 1 milyon Azeri topraklarından kopartılarak sürgüne zorlanarak mağdur edilmiştir” denilerek, “10 milyon nüfusun yaşadığı Azerbaycan’da; Azeriler, Lezgiler, Ruslar, Ermeniler barış içerisinde kardeşçe birlikte yaşamaktadırlar. Bizler kimsenin etnik kökenine farklı bakmıyoruz. Bizler Müslüman, Yahudi, Hristiyan, Ateist hepimiz Azerbaycanlıyız” dediler.

Yürüyüş ve Miting ‘de sık sık barış isteği vurgulanarak, Ermenilerin işgal ettikleri topraklardan çıkmaları istendi. Azerbaycan vatandaşı olan Gulnar, Fuad, Nihat, Rasim, Sabina ve İlkin yürüyüş ve miting boyunca yaptıkları konuşmalarla gerek etkinliğe katılanları gerekse de çevredeki kamuoyunu bilgilendirdiler.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.