Hamburg Muhtarı Behçet Algan’ın Hayatı Belgesel Oldu

Hamburg Muhtarı Behçet Algan’ın Hayatı Belgesel Oldu

ABONE OL
16:24 - 13/02/2021 16:24
Hamburg Muhtarı Behçet Algan’ın Hayatı Belgesel Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Muhtarı” olarak da tanınan, dört dönem SPD Altona Belediye Meclis Üyeliği yapmış olan, Galatasaray Hamburg Derneği Kurucu Başkanı Behçet Algan ile Gazeteci Ali Akdemir, Post Gazetesi Hamburg bürosunu ziyaret ettiler. Ziyarette Kovid 19 pandemi sürecindeki Hamburg’daki esnaf ve vatandaşlarımızın sorunları ile bu kapsamda medyaya düşen görevler ele alındı.

Algan ve Akdemir’i ziyarette Post Gazetesi adına bölge temsilcisi Erdal Altuntaş ve Namık Kemal Alıcı ağırlayarak, 2002’de kurulan Post Gazetesi’nin 19 yıllık geçmişi hakkında bilgi verdiler. Görüşme esnasında ayrıca spor, siyaset ve güncel konular üzerine de hoş ve keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

“GEÇ KALMIŞ BİR ZİYARETTİ”

Son derece sıcak, samimi ve dostça bir ortamda geçen görüşme esnasında Algan, “Değerli gazeteci Erdal Altuntaş, Namık Kemal Alıcı ve gazetede stajyer olarak görev yapan kızımız Duygu İrem Cin’e gösterdikleri kibar, misafirperverlik ve dostluk yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Geç kalmış bir ziyaretti.  Ben bu görüşmeden çok yararlandım ve benim için bir onurdu. Hepinize çalışmalarınızda başarı dileklerimle, sağlıklı bir yaşam diliyorum “dedi.

Hamburg Türk Basın Birliği kurucu üyeleri arasında yer alan ve HTBB’de geçmiş dönemde iki kez başkanlık yapmış bulunan deneyimli gazeteci Erdal Altuntaş’ta ziyaretlerinden dolayı “Hamburg Muhtarı” olarak anılan siyasetçi Behçet Algan‘a ve HTBB yönetim kurulu üyesi olan gazeteci Ali Akdemir‘e yapmış oldukları nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Altuntaş ziyarete gelen konuklara Post Gazetesi Ofisini gezdirerek, gazetenin geçmişiyle ilgili detaylı bilgi verdi. Daha sonra günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirilerek çalışmalarda karşılıklı başarı dileklerinde bulunuldu.

Hamburg Muhtarı Behçet Algan’ın Hayatı Belgesel Oldu!

1979 yılından beri Hamburg’un Altona semtinde oturan ve adı artık Hamburg’la birlikte anılmaya başlayan renkli kişilik Behçet Algan’ın hayatı bir süre önce belgesel oldu.

Otuz bir yıldır SPD üyesi olan, “Hamburg’un Muhtarı‘ olarak da anılan berber Behçet Algan’ın hayatını anlattığı ‘Duvarlara Sorun Beni’ adlı bir kitabı da mevcut. Algan’ın çok yönlü hayat öyküsü, yönetmen ve editör Çağdaş Erdoğan, yapımcı Engin Önder ve 140journos ekibinin, başarılı kolektif çalışmasıyla, yaklaşık 15 dakika süren sanatsal güzellikte ve   etkileyici bir kurguyla akıcı belgesel haline dönüştürülmüş.

Belgeselde, bölgede yaşayan Türklerin ve Almanların yakından tanıdığı, Hamburg’un Altona semtinde, toplumun sempatisini kazanarak 12 yıl ilçe belediye milletvekilliği de yapan “Hamburg muhtarı” ile göçlerin tanımladığı yakın dönem Türkiye siyasi tarihinde bir yolculuk yapıyorsunuz.

YouTube Türkiye trend listesine girmeyi başaran film, YouTube’da yayınlanmaya başlamasıyla birlikte, şu ana kadar 500 binin üzerinde izlenme oranına ulaşmış durumda.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.