Hamburg Halk İnisiyatifi`nden barış hamlesi

Hamburg Halk İnisiyatifi`nden barış hamlesi

ABONE OL
21:53 - 23/03/2021 21:53
Hamburg Halk İnisiyatifi`nden barış hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın liman kenti Hamburg’da 2 yıl önce kurulan Halk İnisiyatifinin bazı üyeleri, Hamburg limanında silah ticaretinin yasaklanması için Hamburg AKM’de toplantı düzenleyerek çalışmalarıyla ilgili basına bilgi verdiler.

Düzenlenen basın toplantısına Sol parti Milletvekili Mehmet Yıldız, Kamu sendikası Ver.di barış çalışma gurubundan Monika Koops, politik yüksek okul öğrencisi aktivist Paula Herrsche, gazeteci-müzisyen Martin Dotzer, Sanatçı Axel Richter ve öğretmen sendikası GEW’den Hartmud Ring katıldılar.  Hamburg Alevi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda söz alan gazeteci ve sanatçı kimliği ile tanınan Martin Dotzer, “Hamburg limanından her gün 3 konteyner silah, mühimmatın savaş bölgesindeki ülkelere gönderiliyor. Biz insanlara ölüm ve yoksulluktan başka bir şey getirmeyen bu silah ticaretine karşı çıkan yaklaşık 30 değişik dernek, kurum ve kuruluş bir araya gelerek halk inisiyatifini oluşturduk.  Cumartesi günü ilk iş olarak başlatacağımız imza kampanyamızı Hamburg Belediye binası önünde yapacağımız miting gösterisiyle start alacak” dedi.

BARIŞ ÇOK ÖNEMLİ!

Almanya’da barışın çok önemli olduğuna dikkat çeken yüksek okul öğrencisi halk inisiyatifi sözcülerinden Paula Herrsche, “Hamburg ölümün kapısı olmak istemiyor. Amacımız silah ticareti yasaklanmasını sağlamak.  Barışın olmadığı yerde yaşamak çok zor” dedi.

Ver.di sendikası barış çalışma gurubundan Monika Koops ise, “önce 10 bin imza toplayarak bu imzaları eyalet meclisine sunarak konunun mecliste gündeme alınmasına sağlamak. Eğer Eyalet meclisi bu isteğimizi dikkate almazsa, ikinci etapta 65 bin imza toplamak ve bu imzaları meclise sunmak. Eğer bu çabamız da konunun gündeme alınması için yeterli olmasa, üçüncü aşamada halk oylamasına gidilmesini sağlayarak yüzde ellinin bir üzerinde halk çoğunluğunun oyuyla silah ticaretinin Hamburg limanından yapılmasının önüne geçmek istiyoruz” dedi.  Sanatçı Axel Richter ise, Cumartesi günü Rathaus’da saat 14:00-18:00 arası düzenleyecekleri mitingle ilgili ayrıntılı bilgi vererek, “Hamburg belediye başkanını da etkinliğimize davet ettik. Yüzde 70-90 halk barış için arkamızda. Talebimize halk kesiminden geniş bir destek var.” dedi.

GEW Öğretmen örgütlenmesi sendikasından Hartmud Ring, “GEW’e bağlı 12 bin üyemiz var. Barış isteyen, silaha karşı çıkan eğitim sektöründe sadece öğretmenler değil, öğrencilerde mevcut.  Okullarımızda okuyan savaş bölgelerinden gelmiş çocuklarımız okullarda eğitim alıyor ve bu silahların olumsuz etkilerini bizzat bu insanların üzerlerinde görmek mümkün “dedi.

HAMBURG’DA 617 BİN GÖÇMEN KÖKENLİ İNSAN YAŞAMAKTA

Basın toplasında en son olarak söz alan Sol Parti Milletvekili Mehmet Yıldız’da, “Hamburg’ta 617 bin göçmen kökenli insan yaşamakta. Hamburg’da her üç kişiden birisi savaş bölgesinden kaçıp buraya gelmiştir.  Almanya dünyada en fazla silah ve mühimmat satan dördüncü ülkedir.  93 şirket Almanya’da savaş malzemesi üretimi yapmaktadır. Değişimin olması için insanlar sorunlarına sahip çıkmalıdır” dedi.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.