Haluk Özkan, Aşık Veysel’ i Kendi Topraklarında Yad Etti

Haluk Özkan, Aşık Veysel’ i Kendi Topraklarında Yad Etti

ABONE OL
20:46 - 03/09/2020 20:46
Haluk Özkan, Aşık Veysel’ i Kendi Topraklarında Yad Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tatil yerine Aşık Veysel’i ziyaret etmek için Sivas Sivrialan’a gidip 1300 km yol yapan sanatçı Haluk Özkan; “Aşık Veysel’ bu toprakların yetiştirdiği nadir ozanlardan biridir. Anadolu’yu, Anadolu insanını sazıyla, sözüyle yaşanılan gerçekliği sade ve duru bir yalınlıkla   anlata bilen ve kıraç topraklarla bütünleşen nadir halk ozanlarımızdan biridir. Tatil onu yaşadığı ve eserlerini yazdığı bu topraklarda ziyaret etmek benim için bir onurdur.” dedi.

Haluk Özkan:” Tatile her zaman gidilir ama; Aşık Veysel’ i ziyaret etmek, onu kendi evinde yad etmek benim için daha önemlidir” dedi.

Aşık Veysel’in Köyünü ziyaret eden Haluk Özkan:” İçinde müzik ve şiir yani; sanatçı aşkı varsa bulunduğun ve doğduğum yerin önemi yok, halka mal olacak eserler yazıla bilinir.” Bunun en iyi örneği İstanbul’dan 1300 km uzakta bir dağ başında, bir köyde, Türkiye’ye mal olmuş eserler yazan Aşık Veysel’e bak yeterlidir” Dedi.

Kış ayı bir albüm yapmayı planlayan sanatçı Haluk Özkan, yeni albümünde Aşık Veysel’in eserlerine de yer vermeyi planladığını söyledi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.