DOLAR

32,5639

0.03%
EURO

34,8652

-0.05%
ALTIN(gr)

2.427,82

-0,08%
BİST 100

9722.09

-0,08%
Halkbank’ın Temyiz Başvurusu İkinci Kez Reddedildi

Halkbank’ın Temyiz Başvurusu İkinci Kez Reddedildi

ABONE OL
15:41 - 16/12/2021 15:41
Halkbank’ın Temyiz Başvurusu İkinci Kez Reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de devam eden Rıza Sarraf davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın, istinaf mahkemesine ikinci kez yaptığı temyiz başvurusu da reddedildi.

Daha önce ABD’de yargılanamayacağı iddiasıyla, İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’ne bir alt mahkemenin kararını temyiz için başvuran ve temyiz talebi reddedilen Halkbank, mahkemeye 5 Kasım’da yeni bir başvuruda daha bulunmuştu. Halkbank son başvurusunda, yeni bir duruşmayla temyiz davasının yeniden görülmesini ve mahkemenin daha önce almış olduğu ret kararını gözden geçirmesini istemişti.

Halkbank’ın, 27 sayfalık yeniden yargılanma ve yeni bir duruşma yapılması talebi bankanın ABD’deki avukatları Robert M. Cary, Simon Latcovich, Eden Schiffmann, James W. Kirkpatrick’ın imzasıyla, Adalet Bakanlığı’nın elektronik başvuru sistemi üzerinden 5 Kasım günü yapılmıştı.

Halkbank’ın ikinci kez hakkında çıkan kararın temyiz edilme talebi bir üst mahkemede incelendikten sonra karara bağlandı. Üç temyiz hakiminin incelediği Halkbank’ın başvurunun kabul edilmediğiyle ilgili kararının belgesi, İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nin Katibi Catherine O’Hagan’ın imzasıyla yayınlandı.

Halkbank’ın ikinci kez yaptığı temyiz başvurusunda, şimdiye kadar ülke tarihinde ilk kez “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası” kapsamında olan bir kurumun, ABD’de yargılanması için mahkeme heyetinin yeşil ışık yaktığı, mahkeme heyetinin son derece önemli bir hukuki hata yaptığı belirtilmişti. Dilekçede, daha önce benzeri davalarda alınmış kararlara yer verilmişti. Dilekçede, mahkemenin Halkbank’ın temyiz başvurusunu 22 Ekim tarihinde reddeden kararıyla hukuki içtihatlara da uymadığı da iddia edilmişti. ABD Anayasa Mahkemesi’nin, “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası” kapsamında yabancı devlet kuruluşlarının bu ülkede yargılanmasına izin vermediği belirtilmişti.

VOA tarafından geçilen Halkbank’ın Temyiz Başvurusu İkinci Kez Reddedildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Halkbank’ın Temyiz Başvurusu İkinci Kez Reddedildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Halkbank’ın Temyiz Başvurusu İkinci Kez Reddedildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.