“Haiti’de Türkler’in de Bulunduğu Bir Grup Kaçırıldı”

“Haiti’de Türkler’in de Bulunduğu Bir Grup Kaçırıldı”

ABONE OL
21:17 - 09/05/2022 21:17
“Haiti’de Türkler’in de Bulunduğu Bir Grup Kaçırıldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Haiti ve Dominik Cumhuriyeti basını, aralarında en az sekiz Türk vatandaşının da olduğu bir grubun Haiti’de kaçırıldığını bildirdi.

Yayınlanan haberlere göre grup, Dominik Cumhuriyeti’nden çete şiddetinin giderek arttığı Haiti’ye otobüsle seyahat ederken kaçırıldı.

İnternet haber sitesi Haiti24’e göre aralarında Türkler’in de olduğu misyonerler, geçen yıl Amerikalı ve Kanadalı bir misyoner grubunun kaçırıldığı Croix-des-Bouquets yakınında, Pazar günü öğleden sonra kaçırıldı.

Dominik Cumhuriyeti’nde yayınlanan Listin Diario gazetesi, otobüste Haitili yolcuların ve Dominik Cumhuriyeti vatandaşı şoförün bulunduğunu bildirdi.

Haiti Ulusal Polis Teşkilatı’ndan bir sözcü, konuya ilişkin açıklama talebini yanıtsız bıraktı.

Dominik Cumhuriyeti’nden bir diplomat, ülkesinin sınırına doğru giderken kaçırılmış ve geçen hafta serbest bırakılmıştı.

Haiti’de Cumhurbaşkanı Jovenel Moise’nin suikast sonucu öldürülmesinden bu yana suç çeteleri ülkede giderek daha çok güç kazandı.

Birleşmiş Milletler’in Haiti’teki bürosundan Cuma günü yapılan açıklamaya göre, iki hafta önce Haiti’nin başkenti Port-au-Prince yakınında çeteler arasındaki çatışmalar sonucu en az 75 kişi hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen “Haiti’de Türkler’in de Bulunduğu Bir Grup Kaçırıldı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Haiti’de Türkler’in de Bulunduğu Bir Grup Kaçırıldı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Haiti’de Türkler’in de Bulunduğu Bir Grup Kaçırıldı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.