*** Hadise finalde

*** Hadise finalde

ABONE OL
15:10 - 13/05/2009 15:10
*** Hadise finalde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Hadise finalde

Moskova’da yapılacak 54. Eurovision şarkı yarışmasının 1. yarı finali 18 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi

Türkiye’yi "Düm Tek Tek" adlı parçasıyla temsil eden Hadise finalde yarışma hakkını elde etti. 
Gecede 9. sırada sahne alan ve seyirciden büyük alkış toplayan Hadise, finalde yarışma hakkını elde eden ilk isim olarak açıklandı.

Yapılan oylamada Türkiye, İsveç, Ermenistan, İsrail, İzlanda, Romanya, Finlandiya, Portekiz, Malta ve Bosna Hersek 16 Mayısta gerçekleştirilecek 54. Eurovision şarkı yarışmasının finalinde yarışma hakkı elde etti.


"MUCİZE ESERİ İYİLEŞTİM"

Hadise, yarışma öncesi çok hasta olduğunu ancak mucize sayılacak şekilde iyileştiğini söyledi. Hadise, düzenlediği basın toplantısında, Soyunma odasında ekip arkadaşlarıyla sohbet ettiklerini ve finalistler arasında ilk olarak kendilerinin adının okunmasını beklemediklerini belirterek, "Türkiye’nin adı ilk olarak açıklanınca çok şaşırdık, ve ‘aa, öyle mi’ dedik. Ülkemi finalde temsil edeceğimden çok mutluyum. İlk kez bir yarı final yarışmasında Türkiye’nin birinci olarak finale yükselmesi beni çok gururlandırdı”dedi. Sağlığının şu anda çok iyi olduğunu ancak 3 gün boyunca yataktan kalkamadığını söyleyen Hadise, "tüm programları iptal ettik. İyileşmem bir mucize. Önümüzdeki günlerde tedaviye devam edeceğim" dedi.  

TÜRKİYE’NİN 34 YILLIK EUROVISION MACERASI 

Türkiye, 34 yıllık Eurovision macerasında birincilikten sonunculuğa her dereceyi gördü, ancak 2003’teki birinciliğin ardından artık hep zirveye oynuyor.


Eurovision’da iki kez sonuncu, iki kez sondan önceki ülke olan Türkiye, 4 kez de yarışmaya katılmadı.

Yarışmayı uzun yıllar çift rakamlı sıralarda tamamlayan Türkiye, ilk defa 1986 yılında tek haneli sonuca ulaştı. Zirveye 1997’de yaklaşıldı, Şebnem paker ve Grup Etnik ”Dinle” parçasıyla 25 şarkı arasından üçüncülüğe yükseldi.

Türkiye, nihayet 2003’te Sertap Erener’in ”Every Way That I Can” parçasıyla birinciliği aldı, yarışmada hem şarkı hem de Erener’in dans şovu dikkat çekti. Ünlü sanatçılarla yarışmaya girmeye devam eden Türkiye’ye 2004’te Athena, 2007’de Kenan Doğulu dördüncülük getirdi. (A.A)

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.