Güvenilir, hızlı ve açık sözlü iki kardeş

Güvenilir, hızlı ve açık sözlü iki kardeş

ABONE OL
23:09 - 07/07/2019 23:09
Güvenilir, hızlı ve açık sözlü iki kardeş
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Güvenilir, hızlı ve açık sözlü iki kardeş
 
Sayın Çardaklı siz ağabeyinizle birlikte kahve, su, diğer meşrubat ve çikolata gibi küçük paketli yiyeceklerin olduğu otomat makineleri kuruyor, Snackki GmbH olarak pazarlıyorsunuz.
 

Başlangıç nasıl oldu?
 O zamanlar, 2001 yılında içecek ve kahve otomat makineleri kuran pazarlayan birkaç arkadaşımız vardı. Soranlara bizde onları tavsiye ediyorduk. Ancak müşterilerden sık sık şikâyetler geliyordu.  Biz tavsiye ettiğimiz için, müşterileri bizi arıyorlardı. Firma sahibi arkadaşlara bu şikâyetleri iletince ters cevaplar alıyorduk. Kendisine çok kızıyordum. Bu nedenle otomat sektörü ile yoğun bir şekilde ilgilenmeye başladım. Başarabileceğime inandım ve 2001 yılında bu işe giriştim.


 
Daha önce ne iş yapıyordunuz? Serbest mi çalışıyordunuz?
Evet! içinde Loto bayisi de olan bir gazeteci ve içecek dükkânımız vardı. Ağabeyimle beraber işletiyorduk. Birkaç yıl önce eniştemize verdik. Şimdi o işletiyor.
 
Snackki için bir aile işletmesi denilebilir mi?
Tamamen bir aile işletmesi. Ağabeyim Önder ben Özgür ve babam Hüseyin üç kişi işletiyoruz. 2001 yılında faaliyete geçtik. 2010 yılından itibaren Ltd. Şirketiz. Abim ve ben ortaklarıyız.
 
Otomatlar insanların yerini tamamen alamaz. Ancak buna rağmen her yerde kahve ve içecek otomatı bulunuyor.


 
Avantajları nelerdir?
Otomatlar dükkân veya kantin işletmenin yeterli kazanç getirmeyeceği, değmeyeceği veya yerin dar ve uygun olmadığı yerlerde kuruluyor. Bir içecek veya çikolata otomatı insanın geçinebileceği birkaç bin avro gelir getirmez. Ciroları çok minimal. Bu nedenle okullarda, hastahanelerde ve başka yerlerde otomat kuruluyor. Bir başka avantajda 24 saat hizmetinizde ve personel ihtiyacı yok. 
 
Müşterileriniz daha çok hangi işletmelerden oluşuyor?

Yaklaşık %40’ı ticari işletmelerden, küçük dükkanlar, pastaneler ve süpermarketlerden, geri kalan %60’ını ise bürolar, avukat büroları, doktor muayenehaneleri, okullar gibi işletmeler oluşturuyor.
 
„Tamirat veya ihtiyaç durumunda müşteriye üç saat içinde ulaşıyoruz “
 

Yiyecek veya içecek otomat makinesi kurmak isteyen müşterileriniz için birkaç farklı modeliniz var. Kısaca açıklar mısınız?
Üç ayrı modelimiz var. Bunlar Pay4Rent, Pay4lease ve Pay4cup bunun yanında Pay Volloperating diye bir modelimiz var. Volloperating modelinde otomatları kendimiz kuruyor, işletiyoruz. Paycup4 modelinde harcadığınız miktar kadar ödeme yapıyorsunuz. Tabii ki makinenin büyüklüğü ve kapasitesine göre de fiyatlarda farklılıklar var.
 
Piyasada sizin yaptığınız işi yapan birçok firma var. Sizin farklılığınız nedir?
Bizim kişisel yaklaşımımız ve servisimiz. Biz güvenilir, hızlı ve açık olmaya çalışıyoruz. Ben müşterilerimle başından itibaren çok açık bir şekilde konuşuyorum. İkinci kuvvetli olduğumuz yan ise otomatlarda bir sorun çıktığında en geç üç saat içinde müşterinin yanındayız. Bunu Berlin’de benden başka sağlayan yok.
 
Servis hizmetlerinizde bu hızlılığı nasıl sağlıyorsunuz?
Sorunu olan müşterimize telefonda yardımcı olamazsak, GPS sistemi üzerinden müşterimizin en yakınında bulunan arabamızı tespit ediyorum. Teknikerimizi müşterimize yönlendiriyorum. Tekniker yetişmezse biz gidiyoruz.
 
Kaç çalışanınız var? Meslek eğitimde yaptırıyor musunuz?
Beş elemanımız var. Bizimle beraber toplam sekiz kişiyiz. Şimdiye kadar meslek eğitimi yaptırmaya müsaadeli değildik.  IHK (Endüstri ve Ticaret Odası) dan meslek eğitimi yaptırabilir sertifikasını daha yeni aldık.
 
Hangi firmalarla birlikte çalışıyorsunuz?

Belirli otomat üreten firmaların direkt pazarlamacısıyız. Bunlar Milano ‘da bulunan dünyaca meşhur Sevomat Steigler Firması. Dünyada en fazla satan kahve makinası Cino’yu üretiyor. Diğeri tren ve metro istasyonlarından tanıdığımız Sielaff firması, üçüncüsünde Necta Wittenborg firması.
 
Diğer malzemeler içinde durum böyle mi?  Örneğin Kahve!
Kahve alanında da direk pazarlamacısı olduğumuz tanınmış kahve firmaları var. Bunlar Lavazza, Tchibo ve Nestle firması. Bunlardan aracısız olarak alıp, son tüketiciye satıyoruz.
 
Yeriniz ne kadar büyük?
Burada büromuz, atölyemiz ve depomuz var. İki kat. Yaklaşık 300 m2.  Bunun dışında biraz ilerde köşede 200m2 lik bir depomuz daha var.


 
Biraz da sizi ve ailenizi yakından tanımak istiyoruz. Berlin ‘de mi doğdunuz?
Üç kardeşiz. Hepimiz Almanya’nın Ulm şehrinde doğduk. Babam 1986 yılında iş nedeniyle Berlin’e taşındı. En büyüğümüz ablam Gül. Bizim prensesimiz. Noter ve Avukat sekreterliği üzerine meslek eğitimi aldı. Jobcenter de çalışıyor.

Ağabeyim Önder, 1981 doğumlu. Büro ve muhasebe dalında meslek eğitimini tamamladıktan sonra, üniversitede bilgisayar dalında öğrenime başladı. Ancak buradaki işlerden dolayı yarım bıraktı.

Bende meslek eğitimimi büro yönetimi ve muhasebe üzerine tamamladım. Evliyim ve iki çocuğum var. (Kaynak: TDU Ekonomi Dergisi)
 
ha-ber.com/Mümtaz Ergün
Fotoğraflar: Hüseyin İşlek
 
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.