Guterres Hiroşima’da Nükleerden Arınma Çağrısı Yapacak

Guterres Hiroşima’da Nükleerden Arınma Çağrısı Yapacak

ABONE OL
12:48 - 05/08/2022 12:48
Guterres Hiroşima’da Nükleerden Arınma Çağrısı Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Hiroşima’da Cumartesi günü düzenlenecek Barışı Anma Törenine katılmak üzere bugün Japonya’ya gideceği açıklandı. BM Genel Sekreteri’nin törenlerde dünya liderlerine ellerindeki nükleer silah stoklarını acilen ortadan kaldırma çağrısını yineleyeceği belirtildi.

Guterres, 2010 yılında eski BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’dan sonra, Hiroşima’yı, atom bombası saldırısının yıldönümünde ziyaret eden ikinci BM Genel Sekreteri olacak.

Antonio Guterres, Hiroşima ve Nagasaki’deki atom bombalarının hayatta kalan bir grup nükleer silah kurbanıyla da bir araya gelecek.

BM Genel Sekreteri Guterres, Japonya’ya hareketi öncesinde New York’ta devam eden Nükleer Silahsızlanma Konferansı’nda da, nükleer silahların asla kullanılmaması gerektiği vurguladı. Guterres, nükleer silah sahibi ülkelerin, “herhangi bir nükleer çatışma olasılığı konusunda açık bir sorumluluğa sahip olduklarını” ifade etti.

VOA tarafından geçilen Guterres Hiroşima’da Nükleerden Arınma Çağrısı Yapacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Guterres Hiroşima’da Nükleerden Arınma Çağrısı Yapacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Guterres Hiroşima’da Nükleerden Arınma Çağrısı Yapacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.