Gümrük kapılarında oy kullandılar

Gümrük kapılarında oy kullandılar

ABONE OL
10:29 - 03/08/2019 10:29
Gümrük kapılarında oy kullandılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TOPLUCA OY KULLANDILAR

Aralarında kabare sanatçısı Şinasi Dikmen’in de bulunduğu Avrupalı Göçmen Seçmenler Grubu’nu Kuşadası, Güzelçamlı ve Davutlar CHP Örgütleri’nin katkıları, Almanya Türk Veli Dernekleri (FÖTED) Federasyonu Başkanı Doktor Ertekin Özcan ile Işıl Özcan, Cafer İnan ve Hüseyin Emiroğlu’nun organizesiyle biraraya gelen 20 kişilik grup oylarını Çeşme’den Sakız Adası’na giderek kullandılar. Yurtdışından tatil için gelen bütün yurttaşların oylarını kullanmalarının önemine dikkat çeken Dr. Ertekin Özcan gümrüklerde oy kullanacakların, Türkiye’de herhangi bir seçim bölgesinde kayıtlı olmamalarının ve T.C. pasaportlarını beraberlerinde bulundurmaları gerektiğini hatırlattı.

“BAZI KAPILARDA OY KULLANILAMIYOR!”

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın’a bir mektup yazan Avrupa Konseyi Üyesi ve Federal Parlamento Sol Parti Milletvekili Profesör Hakkı Keskin, yurtdışından gelen yurttaşların giriş yaptığı Bodrum, Çeşme ve Dalaman gibi bazı hava alanları ve limanlara seçim sandıklarının kurulmamasını eleştirip hatanın düzeltilmesini istedi.

kuyrukmanset.jpg 

“İKİ BUÇUK MİLYON GÖÇMEN SEÇMEN VAR!”

Öte yandan 22 Temmuz seçimleriyle ilgili bir açıklama yayınlayan Türkiye Araştırmaları Vakfı’nın bildirisinde “ 18 yaş üzerindeki Türk vatandaşı ve çifte vatandaşlık statüsüne sahip kişilerin toplam sayısı 2 milyon 455 bine ulaşmakta, bu sayı Türkiye´nin en çok milletvekili çıkaran üçüncü büyük kenti İzmir´e yakın bir seçmen sayısına tekabül etmektedir“ denerek döviz ve turist ihtiyacı olduğunda hatırlanan yurtdışında yaşayan Türklerin siyasi haklarını bulundukları ülkelerden kullanma yönündeki istemlerinin 22 Temmuz seçimlerinde de kullanamadıkları hatırlatıldı. Bildiride „Demokrasi ile yeni tanışmış pek çok ülke bu hakkı ülke dışında yaşayan yurrtaşlarına tanırken, Türkiye´nin de yurttaşları ile temel bağlarından biri olan seçme hakkını vatandaşlarına tanıması gerekmektedir“ dendi. Bildiride ayrıca „Oy kullanabilmeleri halinde yaklaşık 25 milletvekilini parlamentoya gönderebilecek olan Avrupalı Türkler bu alanda da ciddi bir ihmalkarlıkla karşı karşıyadır. Lobicilik ihtiyacı doğduğunda ilk akla gelenler olan Avrupalı Türkler parlamento ve hükümetler içerisinde hak ettikleri ölçüde temsil edilememektedir.“ dendi. keskinyardimcioykullaniyor.jpg

Türkiye’de oy kullananlar arasında TAM Vakfı Başkanı Profesör Faruk Şen ve Aydın Yardımcı da bulunuyor.

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.