Griner Rusya’nın Mordovya Bölgesindeki Hapishanede

Griner Rusya’nın Mordovya Bölgesindeki Hapishanede

ABONE OL
22:58 - 17/11/2022 22:58
Griner Rusya’nın Mordovya Bölgesindeki Hapishanede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’da cezaevinde bulunan Amerikalı basketbol yıldızı Brittney Griner, ülkenin Mordovia bölgesinde bir hapishaneye gönderildi. Bu bilgiyi, Griner’ın avukatları yaptıkları yazılı açıklamada paylaştı.

Griner, Şubat ayında Moskova’da havalimanında bavulunda esrar kartuşları bulunması üzerine tutuklanmış, Ağustos ayında da uyuşturucu suçundan dokuz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Griner, 4 Kasım’da Moskova yakınındaki bir gözaltı merkezinden yeri açıklanmayan bir hapishaneye sevkedilmişti.

Rus yetkililer, iki hafta boyunca Griner’ın nerede olduğuna ilişkin hiçbir bilgi paylaşmadı. Ancak Reuters’a konuşan ve davayla ilgili bilgi sahibi olduğu belirtilen kaynak, Griner’ın Moskova’nın 500 kilometre güneydoğusundaki Yavas’ta bulunan kadın hapishanesine götürüldüğünü söyledi.

Casusluk suçlamasıyla 16 yıllık hapis cezasına çarptırılan Amerikalı Paul Whelan’ın bulunduğu hapishanenin de Yavas’ta olduğu biliniyor.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, Griner’ın durumuyla ilgili olarak, “Kendisinin bulunduğu yerle ilgili haberlerin farkındayız ve Bayan Griner’ın hukuk ekibiyle iletişim içindeyiz. Ancak Rusya Federasyonu, bir Amerikan vatandaşının yerinin değiştirildiğine ilişkin resmi bir bildirimde bulunmadı. Bu durumu protesto ediyoruz. Büyükelçilik, Griner’ın yerinin değiştirilmesi ve şu anki konumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için baskı yapıyor” şeklinde bir açıklama yaptı.
Rusya’da ücra bölgelerdeki hapishanelerde gönderilen tutuklular, uzun saatler çok az ücret karşılığı dikiş dikmek gibi emekli işlerde çalıştırılıyor. Eski tutuklular ve insan hakları örgütleri, bu hapishanelerdeki şartları acımasız ve hijyenden yoksun olarak tanımlıyor ve tıbbi hizmete erişimin zor olduğunu söylüyor.

Rusya ve Amerika, Griner ve Whelan’ı, Amerika’da hapiste olan bir Rus silah tüccarıyla takas etme konusunu görüşmüştü. Ancak Rusya’nın Ukrayna işgali üzerine tırmanan gerginlik ortamında yapılan bu görüşmelerde herhangi bir anlaşmaya varılamamıştı.
Amerika’daki basketbol sezonu sona erdikten sonra bir Rus takımında oynamak üzere Rusya’ya giden Griner, esrarı, geçirdiği sakatlıklardan kaynaklanan ağrıları gidermek için kullandığını, Rus yasalarını çiğneme niyeti olmadığını ve esrar kartuşlarını bavuluna yanlışlıkla koyduğunu söylemişti.

VOA tarafından geçilen Griner Rusya’nın Mordovya Bölgesindeki Hapishanede haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Griner Rusya’nın Mordovya Bölgesindeki Hapishanede haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Griner Rusya’nın Mordovya Bölgesindeki Hapishanede haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.