Göz kamaştıran oyuncaklar, kapılarını ziyaretçilere açtı

Göz kamaştıran oyuncaklar, kapılarını ziyaretçilere açtı

ABONE OL
22:58 - 29/01/2020 22:58
Göz kamaştıran oyuncaklar, kapılarını ziyaretçilere açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fuarda, Çin’deki Korona virüsü ile ilgili tedbirler alındı. Çinli ziyaretçiler ağız maskeleri ile dolaştı.

Dünyaca ünlü 71.Uluslararası Oyuncak Fuarı önceki akşam yapılan törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’in de davetli olduğu açılış töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ’nin selamlama konuşması ile başladı. Daha sonra yeni oyuncaklar arasında ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye’den 52 Firma yer aldı

Türkiye bu yıl fuara geçmiş yıllara göre rekor katılım sağladı ve fuarda 52 firma ile yer aldı. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz Türk firmalarını tek tek ziyaret etti ve ilgililerden bilgi aldı

2 Şubat’a kadar açık kalacak

Göz kamaştıran oyuncaklar arasında bebekler, pelüş hayvanlar, model trenler, maketler ile tabi ki, en son teknik oyuncaklar, robotlar ile faşing kıyafetleri, süsleme kağıtları ve çeşitli aksesuarların yer alan fuarda, vazgeçilmezlerin başında gelen tahta oyuncaklarda bu fuarda yerini buldu. Fuar 2 Şubat 2020 tarihine kadar sürecek.

70 Ülke katılıyor

Fuarda, 68 ülkeden 2886 firma yer alırken, bunların 2203 adedini yabancı firmalar teşkil ediyor. Fuarda 100 bin’ n üstünde yenilikler olmak üzere, bir milyonun üstünde mamul sergilendi. Fuarı, 132 ülkeden 70 bin uzman iş adamı ziyaret ediyor.

 Nürnberg Oyuncak üretiminde lider

Almanya’da oyuncak üretiminde 11.000’den fazla kişi çalışıyor, bunların yarısı Nürnberg Büyükşehir Bölgesinde çalışıyor ve oyuncak üretiminin yüzde 98’i Nürnberg Büyükşehir Bölgesi’nde gerçekleşiyor.

Virüs önlemleri alındı

Korona virüsü için de önlemler alındı. Tuvaletlerde, salon geçişlerinde, restoranlarda toplam 70 dezenfeksiyon kapları bulunduruldu. Ayrıca, Corona virüsten etkilenen Wuhan kentinden kayıt yaptıran katılımcı fuara gelmekten vazgeçti. Virüs vakası nedeniyle Çin’den daha az ziyaretçi bekleniyor. Bilindiği gibi Çin, ev sahibi Almanya’dan sonra 364 firma ile fuarda yer alıyor. Çinli ziyaretçiler fuarı ağız maskeleri ile dolaştı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.