Göller Bölgesi 200 milyar dolarlık turizm pastasından pay almak istiyor

Göller Bölgesi 200 milyar dolarlık turizm pastasından pay almak istiyor

ABONE OL
09:36 - 21/01/2021 09:36
Göller Bölgesi 200 milyar dolarlık turizm pastasından pay almak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Burdur ve Isparta’yı kapsayan Göller Bölgesi, tarım ve hayvancılık sektöründen sonra ekonomide turizmle büyümek ve 200 milyar dolarlık pastadan pay almak istiyor.

Göller Bölgesi’nde başta spor olmak üzere turizm potansiyelinin değerlendirilebilmesi ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla “Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı” yapıldı.

Burdur ve Isparta Valilikleri öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen çalıştaya her iki ilin valisi, kamu kurum yöneticileri, turizm sektör temsilcileri ve belediye başkanları ile bölge milletvekilleri katıldı.

Spor turizmi, uluslararası organizasyonlar ile Burdur ve Isparta İllerinin spor turizm alanındaki potansiyeli ve altyapısının ele alındığı çalıştayda futbol, doğa sporları ve diğer sporlar konuları ele alındı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş konuşmasında turizmin, farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı haline geldiğini söyledi.

200 milyar dolarlık sektör

Turizm sektörünün, dinamik yapısı ile ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında da itici bir güç olarak ayrıca önemli bir konuma yükseldiğine dikkat çeken Arslantaş, şunları kaydetti.

‘’ Turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek için tüm ülkelerin içinde bulunduğu yarışma ortamının, ülkeleri, turizmi daha çekici kılacak yeni arayışlara yönelttiğini açıkça görmekteyiz. İlimiz, başta tarım ve hayvancılık olmak üzere son yıllarda gelişmeye başlayan organize sanayi bölgelerimizle Göller Yöresinin en önemli şehirlerinden biri olmaya aday bir profil çizmektedir.  İnanıyoruz ki Burdur, birkaç yıl içerisinde turizm sektörünün bölgemizde parlayan yıldızı olacaktır. Sporu, spor turizmini konuşuyoruz, neredeyse 200 milyar dolar büyüklüğünde bir sektörü konuşuyoruz. Bir bakıma Burdur’u, Isparta’yı, bu illerimizin ihtiyaçlarını ve bu doğa harikası illerimizin bu pastadan nasıl yararlanabileceğini konuşuyoruz. ‘’

Kimse bürokrasiden yakınmasın

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da, hem Burdur hem de Isparta’nın turizmden aldığı payın çok az olduğunu, bunun daha da artırılması için çalıştıklarını kaydetti.

Hiç kimsesin bürokrasiden yakınmaması gerektiğini ifade eden Seymenoğlu, ‘’Hiç kimse bürokrasiden yakınmasın, (bürokratlar engel çıkarıyor) demesin. Ne istediğimizi biliyorsak, takip ediyorsak, taşın altına hep beraber el koyuyorsak sonuca ulaşırız. Yardımcı olmayan, destek olmayan kamu kuruluşlarımız varsa o zaman her iki ilin valisi olarak biz emrinizdeyiz. Bölgemizde turistik anlamda tesisler var. Yerli yatırımlar da var. Onların rakibi olmamak kaydı ile bunu yapacağız. İki taraf içinde dengeli hareket edeceğiz’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.