*** “Göçmenler Alman vatandaşlığına geçsin”

*** “Göçmenler Alman vatandaşlığına geçsin”

ABONE OL
18:16 - 14/01/2009 18:16
*** “Göçmenler Alman vatandaşlığına geçsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Göçmenler Alman vatandaşlığına geçsin"

Berlin Eyaleti Uyum, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Heidi Knake-Werner, siyasi yaşama katılabilmeleri için göçmenlere Alman vatandaşlığına geçmeleri çağrısında bulundu

Knake-Werner, Berlin eyaletinin uyum sorumlusu Günter Piening ile düzenlediği basın toplantısında, yoğun bir seçim yılı olan 2009’da ülkede yaşayanların büyük bir bölümünün toplumsal katılımdan dışlanmış olmasının demokrasi içinde bir arada yaşam açısından katlanılamaz bir durum olduğunu söyledi. Gelecekteki hükümeti kimin kuracağını seçmenlerin belirleyeceğini, seçimlere katılabilmenin ön şartının da Alman vatandaşı olmaktan geçtiğini belirten Knake-Werner, "Göçmenleri, kendileri ve toplum için Alman vatandaşlığına geçmelerinin bir avantaj olduğuna inandırmamız lazım" dedi.
    

Knake-Werner, 2006 yılında başlatılan Alman vatandaşlığına geçiş kampanyasına eğitim kurumlarının dahil edilmeleriyle, özellikle gelecek yıllarda Alman vatandaşlığıyla ailelerinin geldiği ülkelerin vatandaşlığı arasında bir seçim yapmak durumunda kalacak olan gençlere hizmet edilmiş olacağını savundu. Almanya’da doğan ve doğrudan çifte vatandaş olan, ancak 18 ile 23 yaş arasında Alman vatandaşlığını ya da ailelerinin geldikleri ülkelerin vatandaşlığını kabul etmek zorunda bırakılan göçmen gençlerle ilgili bu uygulamayı eleştiren Knake-Werner, "Uyum politikası açısından bu saçmalık. Bundan dolayı Berlin eyaleti bunun değişmesini destekliyor" diye konuştu.
    

Piening de çok farklı ülkelerden gelen insanların yaşadığı Berlin’de, Alman vatandaşlığına geçmenin avantajlarının anlatıldığı derslerin okullarda verilmesi gerektiğini ifade etti.
    

Toplantıya katılan Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Yönetim Kurulu üyesi Derya Ovalı da Alman vatandaşlığına geçiş kampanyasını desteklediğini söyledi. (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.