*** ”Göçmen yaşlıların sesi olacağım”

*** ”Göçmen yaşlıların sesi olacağım”

ABONE OL
19:48 - 02/05/2009 19:48
*** ”Göçmen yaşlıların sesi olacağım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Göçmen yaşlıların sesi olacağım”

Almanya’nın Hamburg kentinde 1979 yılından bu yana faaliyet gösteren Hamburg Eyaleti Yaşlılar Danışma Kurulu (LSB) üyeliğine Türk kökenli Fatma Çelik (62) de seçildi

Yaşlı ve yetişkin insanların topluma daha iyi kazandırılmaları, yaşam koşullarının iyileştirilmesi gibi konularda faaliyetlerde bulunan, organisazysonlar ve seminerler düzenlemeyi amaçlayan LSB, yeni danışma kurulu üyelerini belirledi.

Hamburg Eyaleti Sosyal İşler Bakanı Dietrich Wersich, bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığına bağlı olan, her 4 yılda bir seçilen ve 12 üyeden oluşan LSB’nin yaptığı önemli çalışmalara işaret ederek, kurul üyelerini tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Çelik, bu konuda yaptığı açıklamada, ”Yaşlılar Danışma Kurulu üyeliğine seçilmek güzel bir duygu. Yıllardır gönüllü olarak bu alanda çalışmaktayım. Göçmen yaşlıların sesini duyurmaya çalışacağım. Maaşı az olan, hasta olan çok sayıda göçmen kökenli yaşlımız ve kadınlarımız var. Bunların sorunlarını gündeme getirmeye çalışacağım” dedi.


(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.