*** “Göçmen kökenli öğretmenlere ihtiyaç var”

*** “Göçmen kökenli öğretmenlere ihtiyaç var”

ABONE OL
15:06 - 16/02/2009 15:06
*** “Göçmen kökenli öğretmenlere ihtiyaç var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

"Göçmen kökenli öğretmenlere ihtiyaç var"

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, çok sayıda göçmen kökenli öğrencinin bulunduğu okulların daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi

Böhmer, Hannover kentinde düzenlenen ”Didacta” adlı fuarda yaptığı açıklamada, okulların uyumun yaşandığı yerler haline getirilmesi gerektiğini belirterek, ”Yüksek oranda göçmen kökenli öğrencilerin bulunduğu okulların daha fazla desteğe ihtiyacı var” dedi.

Okulların daha fazla paraya, sosyal eğitmenlere ve zamana ihtiyaç duyduklarını ifade eden Böhmer, özellikle velilere, çocuklarını yetiştirme görevlerini yerine getirebilmeleri için destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Göçmen çocuklarla ilişki kurmak için öğretmenlerin eğitim görmelerine ve daha fazla göçmen kökenli öğretmenlere ihtiyaç olduğunu belirten Böhmer, göçmen kökenli öğretmenlerin uyum konusunda köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Eyalet yönetimlerini de, uyum zirveleri çerçevesinde hazırlanan Ulusal Uyum Planı’ndaki taahhütlerini yerine getirmeye çağıran Böhmer, yeterli imkanın bulunduğunu ve verilen vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Böhmer, Alman hükümeti tarafından eğitim için ayrılan 6,5 milyar Euro’nun, göçmen çocukların daha fazla olduğu okullar için kullanılmasını da istedi.

Ulusal Uyum Planı’nda eyalet yönetimlerinin, göçmen öğrencilerin başarı seviyelerini 2012 yılına kadar diğer öğrencilerin seviyesine çıkartmayı taahhüt ettiklerini hatırlatan Böhmer, ayrıca okuldan diploma almadan ayrılan öğrencilerin sayısının da yarı yarıya azaltılması hedefinin bulunduğuna işaret etti.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.