*** Göçmen kadınlara devlet yardımı yapılmalı

*** Göçmen kadınlara devlet yardımı yapılmalı

ABONE OL
17:42 - 07/03/2009 17:42
*** Göçmen kadınlara devlet yardımı yapılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Göçmen kadınlara devlet yardımı yapılmalı"

Almanya’nın Hamburg eyalet meclisi başkan vekili Nebahat Güçlü, Almanlara göre daha yüksek oranda işsiz oldukları ve şiddet gördükleri gerekçesiyle göçmen kadınlara daha fazla devlet yardımı yapılması gerektiğini belirtti

Güçlü’nün de üyesi olduğu "Yeşil Alternatif Liste" (GAL) adlı partinin eyalet meclisi grubunun yaklaşan 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü vesilesiyle yayımladığı basın açıklamasında, "Göçmen kadınlar daha fazla işsiz, yönetici pozisyonlarında fazlaca yer almıyorlar, ücret farkları bu kadınlarda daha büyük ve daha sıkça şiddete maruz kalıyorlar. Bu maalesef utanç verici bir analiz. Göçmen kadınlara daha yoğun şekilde devlet yardımı yapılmalı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamaya göre, bu konuda GAL’in de girişimiyle Hamburg eyalet meclisinin 2009-2010 bütçesinde önemli sinyaller verildiğini ifade eden Güçlü, evlenmeye zorlanan genç kızlar ve kadınlar için de bütçede bir bina projesi öngörüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri danışma merkezlerinin de 60 bin Euroyla daha da artırılacağı, alınan önlemler sayesinde kadınların istihdam piyasasına daha fazla katılımlarının ve ekonomik bağımsızlıkla topluma daha iyi uyum göstermelerinin sağlanacağı ifade edildi.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.