*** “Göçmen gençler krizin mağlubu olmamalı”

*** “Göçmen gençler krizin mağlubu olmamalı”

ABONE OL
17:09 - 18/06/2009 17:09
*** “Göçmen gençler krizin mağlubu olmamalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Göçmen gençler krizin mağlubu olmamalı"

Alman hükumetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, göçmen gençlerin ekonomik krizin kaybedenleri olmaması gerektiğini söyledi

Böhmer, Almanya’da meslek eğitimi konusunda düzenlenen eylem günü çerçevesinde yaptığı yazılı açıklamada, küreselleşen dünyada göçmenlerin sahip olduğu çok dillilik ve çok kültürlülük gibi potansiyellerin şirketler için özellikle kriz dönemlerinde önemli bir avantaj olduğunu belirterek, ”Göçmen gençler krizin mağlubu olmamalı” dedi.

Uyum raporunda göçmen gençlerin Alman gençlerine göre bir meslek eğitim yeri bulmada sıkıntılar çektiklerinin yer aldığını ifade eden Böhmer, yabancıların çoğunun meslek eğitimi diploması almadığını, bunun da işsizliğe neden olduğunu belirtti.

Böhmer, meslek eğitimi yapan göçmenlerin sosyal olarak yükselmeyi başarabileceklerini, meslek eğitiminin meslek yaşamı için bir ”giriş bileti” olduğunu kaydetti.

Göçmen gençlere meslek eğitim yapmaları yönünde çağrıda bulunan Böhmer, velilerin de çocuklarına karşı sorumlulukları olduğunu ve velilerin çocuklarını meslek eğitim yapmaları için cesaretlendirmeleri gerektiğini ifade etti.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.