***  Göçmen çocuklarına yardımcılar atlası

*** Göçmen çocuklarına yardımcılar atlası

ABONE OL
12:13 - 13/07/2008 12:13
***  Göçmen çocuklarına yardımcılar atlası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best



BÖHMER, GÖÇMEN ÇOCUKLARI ”HAMİLİK ATLASI”NI TANITTI

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Başkanı Maria Böhmer, Almanya genelinde göçmen çocuklarının gönüllü kişiler tarafından eğitilmeleri amacıyla hazırlanan projelerin yer aldığı ”Hamilik Atlası”nı tanıttı

Böhmer, düzenlediği basın toplantısında, çok sayıda vatandaşın göçmen çocuklarının daha iyi eğitilmesi ve meslek eğitimi alması için yoğun çaba harcadığını belirterek, Almanya genelindeki 166 projede yaklaşık 5 bin 100 gönüllü eğitmen ve yaklaşık 15 bin göçmen çocuğunun yer aldığını ifade etti.
Bu projelerin üçte ikisinin 2004 yılından sonra yapılmaya başlandığını kaydeden Böhmer, projelerin erken dil öğrenimine desteği, okul başarısını ve göçmen çocukların eğitim ve meslek eğitimi imkanlarını artırdığını belirtti.
Böhmer, ailelerin de bu projelere dahil edilmelerinin eğitim kurumlarına karşı şüpheleri ortadan kaldırdığına, okuldan iş hayatına geçişte de gönüllü eğitmenlerin potansiyel iş verenlerle olan iyi ilişkilerinin meslek hayatında çocukların şanslarını artırdığına işaret etti.

"BİRLİKTE BÜYÜYELİM!"

Bu projelerin desteklenmesinin önemine de değinen Böhmer, bunun için başlatılan ”Birlikte büyüyelim – Eğitim hamiliğini güçlendirelim – Uyumu destekleyelim” kampanyasıyla çocuk yuvalarını, okulları ve meslek eğitimi veren şirketler ile hamilik projelerini birbirleriyle bağlantılı hale getireceklerini kaydetti.
Bu kampanyanın hedefinin, bir irtibat ağı oluşturarak hamilik projeleriyle yeni kurulacak projelere destek vermek olduğunu ifade eden Böhmer, hamilik projelerinin uyum için önemli olduğunu, eğitmenlerin ayrıca göçmen çocuklar için örnek teşkil edebileceklerini söyledi.
Almanya’da bu tür projelerin ne şekilde hizmet verdiklerini araştıran İNBAS adlı araştırma şirketinin yetkilisi Susanne Huth da, bu tür projelerin artması ve sürekliliğin sağlanması için gönüllü eğitmenlerin profesyonel destek almaları ve projelere maddi destek verilmesi gerektiğini söyledi. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.