Göç ve Uyum konuları seminerde tartışıldı

Göç ve Uyum konuları seminerde tartışıldı

ABONE OL
19:54 - 25/11/2019 19:54
Göç ve Uyum konuları seminerde tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamm ve çevresi Türkiyeli Sosyal Demokratlar Derneği (TSD) ile Friedrich-Ebert- Vakfının (FES) Wille Bad Essen’ de ortaklaşa düzenlediği Politik Seminer’ de Göçmenlerin topluma Sosyal Uyumu, Uyum politikaları, Mülteciler, Mültecilere verilen hizmetler konuşuldu.

Ahlen Belediyesi Sosyal, Gençlik ve Uyum Dairesinde görevli Sosyal Pedagog-Gazeteci, TSD Hamm Başkanı Mehmet Tanlı’nın yönettiği ve Emekli Sosyal Danışman İbrahim Baysan’ın konuşmacı olarak yer aldığı Seminere Hamm, Münster, Dortmund ve Wuppertal şehirlerinden ağırlığı emekli Eğitimcilerden oluşan 22 kişi katıldı.

Dünyadaki tarihi göçleri ve göç eden etnik grupların politik ve sosyolojik yapıları konusunda katılımcıları aydınlatan İbrahim Baysan” Göç şart olmadıkça yapılmamalıdır. Ne yazık ki göç eden insanların ülkeleriyle kültürel, sosyal, politik ve ekonomik bağları zayıflıyor. Göçler ve göçmenler gittikleri ülkelerde hem pozitif hem de negatif anlamda toplumsal değişmelere de neden olurlar. Almanya’daki mülteci karşıtlarının AfD denen aşırı sağcı partiye verdikleri oylar bunun bir negatif örneğidir. Almanya geçte olsa Uyum politikalarını değiştirmeye başlamıştır. Almanya’ya Türklerin göç olayı bir başarı hikayesidir” dedi.

Yeni gelen savaş mültecilerine Almanya’nın çok imkanlar tanıdığını, iyi bir gelecek sunduğunu belirten Baysan, Suriyeli ve İltica dilekçeleri kabul edilen diğer Mültecilerin bu şansı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Dünya çapında 66 Milyon insan göç edip yer değiştiriyor

Politik, ekonomik, inançsal ve doğa felaketleri nedeniyle gibi çok farklı nedenlerle dünya çapında 66 Milyon insanın yer değiştirdiğini, Göçlere maruz kaldığını söyleyen TSD Hamm Başkanı Mehmet Tanlı ise yeni politikalarla, projelerle, programlarla göçmenlerin Almanya’daki yaşamlarının iyileştirilmesinin altını çizdi ve ”Göçler uzun vadede demografik değişikliklere neden olup farklı din, kültür ve dillere sahip olan toplulukları karşı karşıya getirip çatışmalara da neden olabilir. Barış içinde bir arada yaşamak için Göç alan ülkelerin göçmenleri asimile etmeden onların geldikleri topluma uyumlarına imkân sağlaması gerekir. Almanlar ile göçmenlerin birbirlerini daha iyi tanıyıp aralarındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, birlikte yaşama kültürlerinin ileri boyuta taşınması, Almanların göçmen gençlere özellikle işe alımda daha adil olması gerekiyor. Ayrımcılık, ırkçılık kesinlikle azaltılmalıdır. Almanya’da kabul görmek, kendi toplumuna daha fazla yardımcı olmak için bizim gençlerinde mutlaka siyasi partilere girip siyaset yapmaları, devlet dairelerinde çalışmaları gerekiyor” dedi.

Jägerhof Hotelinde gerçekleşen hafta sonu Semineri soru- cevap bölümü ile son buldu.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.