GİZLİLİK İÇİNDE YAŞAYAN DERTSİZ ÖLÜR

ABONE OL
14:46 - 01/11/2022 14:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hiç düşündünüz mü? Eskiler ne güzel söylerdi bizlere. Kızım sırrını söyleme kimseye her zaman gizli tut. Dostunun dostu var o da söyler dostuna sonra saman doldurur postuna.

Hepsi bunların yaşanmış olan gerçek hikayelerimizdir. Bizler her zaman birilerine güvenmek istiyor ve bir şeylerin yolunda gitmesi için, birde eksik kalacağından korktuğu için çoğu kez güvenir ve çok büyük sıkıntılar yaşarız.

Etrafımızda tanıdığımız ya da tanıdığımızı zannettiğimiz insanlara öyle büyük anlamlar yüklüyoruz ki, Sonrası da bu anlamların kendimize verilmesini bekliyoruz. Onları kendimiz gibi zannediyoruz ve tüm sırlarımızı paylaşıyoruz.  Düşünmüyoruz ki, zamanla yaptığımız iyilikler nefrete dönüşüyor. Sonunda üzülen taraf biz oluyoruz.

Sırrımızı paylaşmak için bir insanı tanımak öyle kolay olmamalı. Onun nasıl, konuştuğuna, davranışlarına, başkaları için ne söylediğine, öfkelenince ne yaptığına bakmalıyız.

Çünkü bu tür davranışlar o insanın iç dünyasının aynasıdır. Bir kişiye sır diye söylediğiniz şeyi o kişinin sakladığını düşünmeyin. Çünkü Sır dediğimiz şey iki kişinin bildiği değildir. Boşuna dememişler büyüklerimiz!

Arkadaş tartışırken, kardeşte paylaşırken, dostlar savaşırken belli olur dikkat edin. Gün gelir Arkadaş bilmezden, kardeş görmezden dost bildiklerimizde sağlam yerimizden vuruyor bizleri. Bu yüzden her türlü sırrımızı dost bildiklerimizi söylememeliyiz.

Gizemli olalım. Unutmayalım ki, Sır söyleyene kadar bizim esirimiz ağzımızdan çıktığı zaman ise bizler o sözün esiri oluruz. Aslında sır saklamak bizim irademizle ilgili tıpkı bir sınav gibidir.

Bu nu başarabilirsek., kimseye mağdur olmayız.  Başkasının sırrını sana söyleyen senin sırrını da başkalarına söyler. Her zaman dikkat etmemiz gereken en önemli şey, bugün Dostumuzla konuşurken yarın bu dostumuz bizim en büyük düşmanımız olabilme ihtimalinin olacağını asla unutmayalım.

Gizlilik bu yüzden çok önemlidir.

Görmedim duymadım. Bilmedim. Bazen de böyle olalım.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.