GİTTİKÇE DEĞER KAYBEDEN FUTBOLUMUZ VE YÜKSELEN DEĞERİMİZ CİMNASTİK

ABONE OL
21:46 - 06/12/2020 21:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uzun süredir ara verdiğim yazılarıma yeniden yazma ihtiyacı duydum, geçen yedi sekiz aylık dönem içerisinde Dünyayı’da sarsan bir baş belası Pandemi ile uğraşıp durduk, hayatın tüm yaşam alanlarını olumsuz yönde etkileyen Corona Virüsü kuşkusuz başta Olimpiyat Oyunları olmak üzere Dünya ve Ülkemiz sporunu da olumsuz bir şekilde etkiledi.

Daha önce Pandemi dönemi ve spor hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim; özellikle çocuk ve gençlerimizin hareket etme olanaklarını büyük ölçüde engellerken yaşlı insanlarımızı da dört duvar arasında yaşamaya mahkûm ettiğine şahit olduk. Bunların yanı sıra, yetkililerce önemli görülen (?) spor dallarının dışındaki birçok spor dalında etkinlikler en alt düzeye çekildi ve hatta çoğu iptal edildi, kısacası büyük bir çoğunluğun hareket etme özgürlüğü önce pandemiden, ardında da ülke yöneticileri tarafından engellendi.

Tabii bu arada çok önemli gördüğümüz spor dallarından biri olan Futbol Sporundan bahsetmeden geçemiyecegim; UEFA Avrupa Liğinden adeta silindik ve sevgili Şenol Güneş hocamızın çabaları ile yola devam etmek isteyen Milli takımımız en son maçını Macaristan karşısında 2-0 kaybederek maalesef Avrupa üçüncü liğine düşmekten kurtulamadık. Çıtayı hep yüksek tutmak kuşkusuz her Antrenör ve her ülke için oldukça önemli bir sorun! Ama bu çıta nasıl bir şey ve nasıl yüksekte tutulabilir? Hep sil baştan yaptık;

Yapılan birçok araştırma bizlere sporda başarılı olmanın en önemli kriterleri sadece para, sadece yetenekli sporcu, sadece alt yapı çalışması, yeterli motivasyon ve daha birçok faktör sayabilirsiniz bunların tek başına çözüm getirmediğini gördük. Yukarıda saydığımız önemli maddelerin yanında sistem denilen bir parametrenin önemininin çok büyük olduğunu gösteriyor! Yani ülke olarak sporda bir sisteminizin olmasını gerektiriyor.

Özellikle ulusal takımımızı izlerken, tek tek baktığımızda üstün bireysel yetenekler sahip olan sporcularımızın olduğunu görüyoruz ancak Gurup bütünlüğü konusunda birçok eksiğimizin olduğunu görmektedir; Grup bütünlüğünde grubu oluşturan üyeler arasındaki bağın güçlü olmasıdır “Bir takımın tüm başarısını belirlemenin önemli bir yoludur. Bireysel starlardan oluşan harika bir grubunuz olabilir! Ancak eğer birlikte oynamazlarsa kulübün değeri maalesef bir kuruş etmeyecektir”. Ülke futbolumuzda bu eksikliği hep görmekteyiz!

Bu arada sevindirici sonuçlar almadıkmı? Tabiiki aldık, Ukraynada yapılan Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonasında bireysel dallarda olmasa da Grup dalında Avrupa şampiyonu olan bayanlarımız bizleri ülke olarak gurulandırdı. Ayrıca önümüzdeki hafta içerisinde Ülkemizın güzel kenti Mersin’de yapılacak olan Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonasında iki önemli sporcumuz olan (İbrahim Çolak ve Ahmet Önder’den) Dünya şampiyonasındaki başarılarının tekrarını bekliyoruz. İbrahim Halka Aletinde Dünya Şampiyonluğunun yanına birde Avrupa şampiyonluğu ünvanınıda eklerken; Ahmet’tende Paralel aletindeki Dünya ikinciliğinin yanında bir Avrupa birinciliğinin yakışacağını düşünüyorum! Bu vesileyle her iki sporcumuza buradan kalben başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Seyhan Hasırcı

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.