Gitarist Ebru Beş Berlin`e yerleşmeye karar verdi

Gitarist Ebru Beş Berlin`e yerleşmeye karar verdi

ABONE OL
14:25 - 16/01/2022 14:25
Gitarist Ebru Beş Berlin`e yerleşmeye karar verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde masterını tamamlayan Antalyalı klasik gitar sanatçısı Ebru Beş, Berlin’e yerleşmeye karar verdi.

Genç gitarist Ebru Beş yurtdışında yaşamanın kendisini güçlendirdiğini, özgürleştirdiğini ve korkusuzlaştırdığını söylüyor.

Ebru Beş artık Berlinli. Antalya’dan Salzburg’a uzanan eğitim serüvenini tamamlayarak, gezmek amacıyla geldiği Başkent Berlin’de, iki prestijli müzik okulunun teklifini kabul ederek gitar dersleri vermeye başladı. Berlin’in sanatçılara sunduğu olanaklardan çok memnun olan genç gitarist; aynı zamanda şehrin kozmopolit yapısından da etkilendiğini özellikle belirtti.

Klasik gitaristlerin, müzik sektöründe iş bulma konusunda en zorlanan kitle arasında yer aldığına değinen genç sanatçı, Berlin’in adeta kendisine kucak açtığını da sözlerine ekledi.

Genç gitarist, master tezi konusu olarak “Türk gitarist bestecilerin Türk müziğini gitara aranje ederken kullandığı bestecilik teknikleri” üzerine çalışarak, türkü düzenlemelerinin analizlerini yaptığını ve jüriden tam not alarak tez savunmasını gururla tamamladığını söyledi. Pandemiden dolayı sahneye ara vermek zorunda kaldığını da sözlerine ekleyen genç sanatçı, en yakın sürede sahneye dönebilmeyi ve analizlerini yaptığı türkü düzenlemelerini Avrupa seyircisine dinletmeyi hedeflediğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ebru Beş kimdir?

1995 yılı Antalya doğumlu Ebru Beş, gitar çalışmalarına 2010 yılında Hamit Elmas ile başladı; Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde Okt. Atahan Kaya ile devam etti. Aniello Desiderio, Cecilio Perera, Enno Voorhorst, Erdem Sökmen, Frank Bungarten, Hopkinson Smith, Kağan Korad, Luca Pianca, Matthias Seidel, Ricardo Moyano, Roberto Aussel, Safa Yeprem, Soner Egesel, Ozan Sarıtepe ve Vincenzo Sandro Brancaccio’nun ustalık sınıfı derslerine aktif olarak katıldı.

20-24 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Klasik Gitar Festivali kapsamındaki gitar yarışmasında finale kaldı. 6 Mayıs 2016’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Genç Yetenekler Müzik Festivali’ne katıldı. 17-19 Ocak ve 21-23 Mart 2017 tarihlerinde Antalya Devlet Opera Balesi Üç-Renk Bale temsilinde solist olarak Arturo Marquez Danzon No-3 seslendirdi. 17 Mayıs 2017 tarihinde Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali kapsamında bir resital verdi.

2017 yılında Akdeniz Üniversitesi’nden yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Mezuniyetinin hemen sonrasında Antalya İsmail Baha Sürelsan Belediye Konservatuarı’nda bir yıl gitar öğretmenliği yaptı. 2018’in Haziran ayında Mozarteum Üniversitesi yetenek sınavını geçerek, master öğrencisi olma hakkını kazandı. Salzburg’ta eğitimini sürdürürken İsviçre, Fransa ve Lanzarote Adası’nda gerçekleşen gitar festivalleri kapsamında konser turneleri gerçekleştirdi. 2022 yılı Ocak ayında Mozarteum Üniversitesi master eğitimini tamamladı.

ha-ber.com/Mehmet Zağlı/Berlin

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.