Girişimin Kadın Kahramanları projesi Antalya’da

Girişimin Kadın Kahramanları projesi Antalya’da

ABONE OL
10:47 - 02/12/2021 10:47
Girişimin Kadın Kahramanları projesi Antalya’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, girişimci kadınların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediklerini, ‘Girişimin Kadın Kahramanları Projesi’ ile birçok kadının hayatına dokunacaklarını bildirdi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi’nde online eğitimlerin ardından belirlenen illerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshow toplantısı ATSO’da düzenlendi.

Toplantıya, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, TOBB 1. Bölge Batı Akdeniz Temsilcisi ve TOBB Antalya KGK Başkanı Serap Kocaoğlu ile Arçelik Perakende Akademi ve Beko yöneticileri katıldı.

Kadın girişimciliği sadece bir cinsiyet meselesi değil

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, girişimci kadınların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediklerini belirterek, uygulamaya geçirdikleri Girişimin Kadın Kahramanları Projesi ile birçok kadının hayatına dokunacaklarını söyledi. Öztürk, şunları kaydetti.

‘’TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine verilecek online eğitimler ile işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda destek olacağız. Beklentilere göre pandemi dönemi sonrasında kadınların işgücüne dönmesinde azalma olacağı öngörülüyor. Bizlerin bu durumu kabul etmesi mümkün değil.’’

Yapılan araştırmaların kadının girdiği her alanda başarılı olduğunu, fark yarattığını ve şirketlerin finansal performansına olumlu katkısı olduğunu gösterdiğini vurgulayan Nurten Öztürk, ‘’Gelişmekte olan ülkelerde özellikle kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerini güçlendirmek, kadın-erkek eşitsizliğini azaltarak daha paylaşımcı bir ekonomik büyüme sağlamanın en önemli yollarından biri. Kadın girişimciliğinin sadece bir cinsiyet meselesi değil; aynı zamanda bir kalkınma, eşitlik ve ekonomik gelişim fırsatı olduğuna inanıyorum’’ dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu da Kadın Bayi sayısını 29 ilde 61 bayi ve 69 mağazaya yükselttiklerini bildirdi”

Kadınların hayatın her alanında güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsuru olarak gördüklerini ifade eden Ebiçlioğlu, kadın ve erkeğin her alanda eşit hak ve sorumluluklarla birlikte yer almasını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Ebiçlioğlu, şöyle devam etti.

‘’Beko 100 Kadın Bayi Projesi ile kadın işi erkek işi ayrımını ortadan kaldırarak klişeleşmiş toplumsal tabuların önünde durduk. Bugüne kadar 100 Kadın Bayi Projemiz sayesinde 3 binin üzerinde rekor bir başvuru aldık. Projeye başlarken, bin 200 Beko bayi içinde 10 kadın bayimiz varken, bu sayı projeyle birlikte 29 ilde 61 kadın bayi ve 69 mağazaya yükseldi. Yeni kadın bayilerimiz sayesinde 163’ü kadın olmak üzere 298 kişiye de istihdam olanağı sağlamış olduk. Umarım bugün bu salonda bulunan girişimci kadınlarımızı da Beko bayisi çatısı altında görebiliriz.”

Girişimin Kadın Kahramanları Projesi, kadınların iş hayatında güçlenmesi için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun tüm Türkiye genelindeki 7 bin girişimci kadına ulaşmayı hedefledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.