*** Girişimcilik seminerine katıldılar

*** Girişimcilik seminerine katıldılar

ABONE OL
15:42 - 07/09/2020 15:42
*** Girişimcilik seminerine katıldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİNİ BİTİRDİLER 

TDU ve TBB’ nin öncülüğünde diğer göçmen örgütleri, Nike Polonya İş kadınları Birliği, Tangens Sırp, Hırvat ve Rus Cemiyeti, AL-DAR Arab Kadınlar Birliği, Vietnamlılar Birliği ve ISI Kadınlar Birliği’nin de katılımıyla bu yılki işyeri kurma seminerleri 3 ve 4 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Ekonomi, Teknoloji ve Kadınlar Senatörlüğü’nün desteği ile bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen seminerlerin Türkçesi her yıl olduğu gibi TDU’da yapıldı.

girisimintro.jpgSeminerlere her iki günde toplam 43 girişimci adayı katıldı. Seminer doçentlerinden Ahmet Ersöz, Dr. Fochler (Volksbank-Gründer Zentrum), Dr. Kemal Ertekin, Hüsnü Özkanlı ve Ömer Başkan girişimcilik ve serbest ticarete atılmadan önce atılması gereken adımlar üzerine bilgi verdiler. Kahvaltı ve öğle yemeğininde yer aldığı, saat 9.00 da başlayıp 16.00 da sona eren seminerlerde, girişimcilik nedir, kurmak istediğiniz işyeri ile ilgili konsept nasıl yazılmalı, devletin desteklediği uzun vadeli ve faizi düşük teşvik kredileri ve büyüklülkleri nelerdir, kredi almak için nerelere başvurmak gerekir, devlet çalışma acentalarının işyeri kurmak isteyenlere yönelik ne gibi teşvik önlemleri bulunmaktadır. Vergi çeşitleri nelerdir, ruhsat almak için nerelere başvurmak gerekir. Hastalık sigortaları, genel sigortalar ve vergi çeşitleri etraflı bir şekilde ele alındı. Gelen sorular yanıtlandı. Video gösterimleri ve yaşanmış ilginç örnekler seminerlerin akıcı ve ilginç olmasına katkıda bulundu.

kaplanozkanli.jpgSeminerlerin son bölümünde ise başarılı iş adamlarımız Berlin Glaserei’ın (Camcı) sahibi Ahmet Saat ve yine genç bir işletmecimiz olan Hisar lokantası sahibi Arif Keleş kendilerini tanıttılar ve deneyimlerini anlattılar. Her iki işletme sahibinin de üzerinde birleştikleri böyle bir adımı atmadan önce olmazsa olmaz noktası birincisi yapacağanız işten anlamak, ikinciside arzu etmek. Bütün kalbiyle, benliğiyle işin arkasında duranlar genellikle başarı kazanıyorlar mesajı idi. Katılımcılar seminerleri bir süre izleyen ve kısa bir selamlama konuşması için kürsüye gelen TDU Başkanı Remzi Kaplan’ı ticari hayatı ile ilgili soru yağmuruna tuttular. Kaplan verdiği  içten ve mütevazi yanıtlar sonucu katılımcılardan bol bol alkış aldı.Bu yılki seminerlere özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar ileriki haftalarda IBB (Yatırım Bankası) salonlarında senato ve diğer yetkililerinde hazır bulunacakları törende sertifikalarını alacaklar.

girisimz.jpg

M. Sefa Doğanay – ha-ber.com – berlin 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.