GEŞMİŞTE YAŞAMAKTAN KURTULMAK

ABONE OL
18:21 - 12/04/2022 18:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hepimizin   geçmişte yaşanılan    olaylardan ruhumuzda, mutlaka bazen küçük, bazen büyük yaraları ve üzüntüleri ve izleri, başkalarını incitti sözleri, yanlışları, kötü sözleri, ahlaksızca, düşüncesizce, bulduğumuz davranışları ve çocukluğumuzdan itibaren maruz kaldığımız davranışların hepsi bizleri bunaltmış, korkutmuş ve kendimizi değersiz görmemize neden olmuş ve tüm bedenimize bilinç altımıza bir yük olarak kaydedilmiştir.

Yani tüm bu olanlar bizlerin kapasitesine bağlı olarak gelişiyor, birikiyor dolup taşıyor sınırlarımızı zorluyor ve bizleri bedenen zihnen ruhsal olaraktan çok büyük rahatsızlıklara, hastalıklara neden olmamızı sağlıyor.

Bunlar bizim kaldıramayacağımız başkalarının yükleridir. Kimi insanlar da bu yükler, bu yaralar kabuk bağlıyor ve ölene dek etkisinden kurtulamıyorken, bazılarında ise durum tam aksine kendi kendine iyileşebiliyorlar.

Örneğin, Geçmişinde çok acı şeyler yaşamış, tecavüze uğramış, kötü muameleye maruz kalmış, alması gereken sevgiyi alamamış tacize uğramış sevilmemiş, değer görmemiş insan olarak yapacağımız ilk şey, bu yaşadıklarımızı kabul etmemiz gerekiyor. Geçmişimize yaraları çok olan insanlar durmadan zihinleri ile adeta savaş halindedirler.

Durmadan kendilerini   bu benim hatamdı, keşke böyle yapmasaydım diyerek ile öfke ve suçluluk duygusu ile yaşamaya mahrum bırakırlar. Aslında yaşanılan ve biten şeyler için üzülmek yerine bizlere bu yaraları   açan insanları bulup yüzleşmek gerekiyor.

Fakat bu yüzleşmeleri, karşı taraflar kabul etmeyebilir. Ve yüzleşmemiş olmayabiliyor.

Geçmişte yaşadığımız ne varsa, İçimizde her zaman bizlere suçluluk duygusu barındırıyor. Bu benim hatamsa, ya ben kötü bir şey yaptımsa, gibi suçluluk şüphesi duyuyoruz.

Oysa ki bu sıkıntılarımızı çok sevdiğimiz veya güvendiğimiz yakınımızla paylaşırsak, suçluluk duygusu azalacak ve kendimizi çok daha iyi hissetmemize neden olacaktır.

Bizi değerli kılan ise bu yaşadığımız olaylardır. Onlar bizlere birer tecrübe kazandırdı olgunlaştırdı.

Dünün geri gelmesini beklemeyelim. Geçmiş geçmiştir. Dün bitti, asla geri gelmeyecek. Yarın ise belirsiz. Önemli olan şu anı yaşamamız ve sahip olduğumuz şeyler için şükretmemiz gerekiyor. Unutmayalım ki, Geçmişimiz bizim öğretmenimizdir.

Can Yücel`in dediği gibi, “Ne geçmişe saplanıp kalacaksınız ne geleceğin düşlerini kuracaksınız. Ömür dediğiniz şu andır. Onu da hak ettiğinizde yaşayacaksınız.”

Sevgilerimle …

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.