GERİSİ TEFERRUATTIR!

ABONE OL
00:50 - 07/08/2022 00:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kırgınlığınız olabilir…

Karamsar da olabilirsiniz, karamsar olmak için o kadar çok nedenler var ki!

Geçmişte çapsız, bencil siyasetçilerin kendi egoları için ülkeyi, mirasyedi aymazlığı ile getirdikleri bugünkü konumuna hiçbir yurtsever, aydın, siyaset içinde olsun, dışında olsun sessiz kalamaz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün : ‘’Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır!’’ Derken, emperyalizmin acımasızca saldırısına karşı yaptığı çağrı ile başlattığı Anadolu İsyanını halk desteği ile gerçekleştirmek için vatanseverlere çağrısıydı.

Emperyalizm, dün ordularıyla yok edemediği Türkiye Cumhuriyetini bugün; yerli, gerici, tarikat artıkları ile-üstelik- halkı; Allah’ı bile uydurdukları Allah’la aldatarak yok etmekle görevlendirildiler.

Bugün iktidardaki AKP-MHP işbirlikçileri, Laik Cumhuriyeti, dönüştürme göreviyle iktidara getirildiğini  ‘’Eski Türkiye’nin’’ ortaokul düzeyinde eğitim almış yurttaşlar bile bilir.

AKP ve ona liderlik yapacak kişi, kura ile anketlerle seçilmedi. 

Emperyalizm, sabırla kendi projesini uygulayacak işbirlikçi kişiyi; aldığı uzun eğitim, birikim, liyakat ölçülerine göre değil, kişisel çıkarları için her değeri ayaklar altına alacak hırslı birini arıyordu.

O nedenle, yaşam öyküsü, eğitimi, niteliği, niceliği belirsiz, gerektiğinde inatçı, gerektiğinde çark edecek kıvraklıkta bilimi, bilgiyi hiçe sayan –üstelik- acıma duygusu yerine acındırmayı içselleştirmiş, hedefine ulaşmak için her ahlaksal değeri çiğneyecek birini arıyordu.

Onun devleti yönetecek kadro eksikliğini liberal, eski Marksist dönekler, numaracı cumhuriyetçiler,

Tarikatlar yanında yıllardır Türkiye’de okulları, öğrenci yurtları, yurtdışında özellikle Asya’daki Türki Devletlerde öğretmen kadrolarını CİA elemanları ile doldurulan Fetullah Gülen ile tamamlandı.

Türkiye’nin AKP’den önceki üniversitelerimiz sağ hükümetlerin tüm engellemelerine rağmen, dünya üniversiteleri kalite ölçümlerinde saygın bir düzeye sahipti.

Boğaziçi- Hacettepe-ODTÜ-Bilkent-Koç-Ankara Üniversitesi’ne ÖSYM sınavlarının tarafsız ve dürüst yapılması nedeniyle o üniversitelerden mezun olanlar Türkiye’nin her alanda bilimsel gelişmesine önemli katkıları vardı. (* 1)

AKP-Gülen Üniversitelerdeki yönetimlere gerektiğinde kayyum, gerektiğinde Erdoğan ailesinin katkısıyla yandaş dekan, rektör ataması bile yaptırıldı.(**2) 

Devleti ele geçirmenin yolu; Üniversitelere, Polis Akademilerine, Harp Akademisine alınacak kişiler ÖSYM, KPSS gibi sınavlara el koymakla olacağını bildikleri için, Gülen Tarikatı öncülüğünde ve Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle bu kurumlar ele geçirildi. 

Fetullah Gülen Hazretleri FETÖ, müritleri Terörist olunca,  AKP iktidarı bu boşluğu diğer tarikatlar ve müritleri ile kaldığı yerden başka tarikatlarla devam ettiler.

Gülen’den sonrasında KPPS sınavlarında çok yüksek puan alan yandaş olmayan öğrenciler mülakatlarda elenerek, yazılı sınavında düşük puan alan öğrenciler mülakatta hak etmedikleri yüksek puanla emek ve bilgi hırsızlığı ile kazanmış sayıldılar. (****3) 

31 Temmuz’da yapılan KPPS sınavında yapılan soru hırsızlığını CHP Milletvekili Yıldırım Kaya ortaya çıkarmıştı. ÖSYM Başkanı, Yedi İklim Yayınevi ve Dershanesi yalanlasa da belgeler ortaya döküldü

ÖSYM, sorularını çalan Yedi İklim Yayınevine bağlı dershanenin reklamını Süleyman Soylu’nun yapması, yapılan her yolsuzluk, yasadışı çetelerin Süleyman Soyluyla samimi resimleri artık Türkiye’de kanıksanır oldu. 

ÖSYM Başkanı görevden alındı,  kadınları insan sınıfına koymayan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun müridi Bayram Ali Gürsoy atandı.

Erdoğan, bu skandalın arkasından bugün ‘’Kaos planı’’ demekle kalmadı, suçu Millet İttifakına attı.

Rastlantıya bakın, Aydınlık gazetesi de Kaos Planı başlığını attı.

 Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden Sapığın serbest bırakılması

Akkuyu Nükleer Santralı Ruslara verildi!

Türkiye topraklarının beşli Çeteye siyanürlü arama yapması için, ağaçları keserek çölleşmesini sağlarken,  buğday üretmek için Sudan, Venezüella, Kongo gibi ülkelerde toprak kiralayarak buğday üretme anlaşmaları yaparken.

Ülkemizin geleceğini, aile ahlakını hiçe sayan, sınırsız tecavüz-taciz ahlaksızlığını inanç diye dayatan Tarikatlar hegemonyası yerine sudan bahanelerle CHP’ye saldıranlara sözüm yok.

Atatürk’ün, emperyalizmin işgalinden kurtararak, ebediyete kadar yaşayacağına inandığı gençlere ve yurtseverlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti şimdi gerçekten tehlikededir.

Yani Vatan tehlikededir.

Şimdi yine ‘’Söz konusu vatansa ‘’

Teferruatın sırası mı?

Yıldız AKALIN

 

(* 1) Prof. Ali DEMİRSOY 38 YIL ÖSYM’nin kimya sorularını hazırlama yanında Başkanlığını yaptığını eşi bile bilmiyordu.

(**2) Bilal Erdoğan, kendi mezun olduğu Kartal İmam Hatip’ten arkadaşlarını üniversitelere Öğretim Üyesi, Rektör ve Dekan olarak atadığı basında açıklanmıştı.

(***3) Erdoğan’la çay toplayan Danıştay Başkanı Hanım Yargıcın, kızı mülakat notuyla kazanmıştı!

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.