Georgia’da Demokrat Temsilciye İki Suçlama 

Georgia’da Demokrat Temsilciye İki Suçlama 

ABONE OL
18:41 - 27/03/2021 18:41
Georgia’da Demokrat Temsilciye İki Suçlama 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Georgia polisi, Perşembe günü Vali Brian Kemp eyalet seçim kanunlarında yapılan değişikliği canlı yayında ilan ederken, ofisinin kapısını çalan eyalet Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Park Cannon’u gözaltına aldı.

Cumhuriyetçi Vali Kemp, bu sırada posta yoluyla oy kullanılmasını kısıtlayan ve eyalet kongresi üyelerine seçimleri denetlemek için daha çok yetki veren bir kararnameyi imzalamış, canlı yayında bu yeni düzenlemeleri tanıtıyordu.

Cannon hakkında güvenlik görevlilerini engelleme ve yasama organını aksatma suçlamalarının yapılmasının ardından gece geç saatte serbest bırakıldı.

Polis sözcüsü Mark Riley, Cannon’un Vali’nin ofisinin kapısını vurduğunu, kendisine içerideki süreci bölmemesinin söylendiğini ve aksi halde tutuklanacağı uyarısının yapıldığını bildirdi. Vali Kemp, konuşmasına başlamadan önce tasarıyı imzalamış, televizyondan canlı yaptığı konuşmasını Cannon kapıya vurduğu sırada yarıda kesmiş, daha sonra yeniden başlamıştı.

Cannon’un avukatı Gerald Griggs ise müvekkilinin tutuklanmasını ve hakkında yapılan suçlamaları polisin yetkisini aşması olarak değerlendirdi. Griggs, bölge savcısının suçlamaları incelemesinin ardından düşürmesini beklediklerini kaydetti.

Yeni yasa uzaktan oy kullanmak için fotoğraflı kimlik önkoşulunu getiriyor. Ayrıca seçmenin uzaktan oy kullanacağı pusulaları talep etme süresini, bu şekilde kullanılacak oylara ayrılan sandıkların koyulacağı yerleri kısıtlıyor; uzaktan oy veremenin süresini de azaltıyor.

Başkan Joe Biden ise Georgia’da kabul edilen yeni yasayı anayasaya ‘‘açık bir saldırı’’ ve ‘‘vicdana aykırı’’ olarak değerlendirdi.

Biden yasa için siyah Amerikalılar’ın oy verme haklarını baltalayan ‘‘Jim Crow yasalarının 21’inci yüzyıl versiyonu’’ benzetmesini yaptı.

Cumhuriyetçiler, Donald Trump’ın seçim yolsuzluğu iddialarına inanan seçmenlerin güveninin yeniden kazanılması gerektiğini söylüyor; bu sayede sandık başına giderek erken oy verme günlerininin de arttırıldığına dikkat çekiyor.

Demokratlar ise yasanın Joe Biden’ın Kasım ayındaki ve Demokrat Senatörler Raphael Warnock ile John Ossoff’un da Ocak ayındaki Georgia zaferlerinin ardından Cumhuriyetçiler’in gücü yeniden ele geçirme çabası olduğu görüşünde.

Üç ayrı seçmen seferberlik grubu Perşembe günü yasayı engellemek için mahkemeye başvurdu. Bu gruplar, düzenlemenin Anayasa’nın birinci ve 14’üncü maddelerine aykırı olduğunu, federal Oy Verme Hakları Yasası’nı ihlal ederek siyah seçmenlere zarar verdiğini söylüyor.

VOA tarafından geçilen Georgia’da Demokrat Temsilciye İki Suçlama  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Georgia’da Demokrat Temsilciye İki Suçlama  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Georgia’da Demokrat Temsilciye İki Suçlama  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.