*** Genel seçimlerde SPD’den aday gösterildi

*** Genel seçimlerde SPD’den aday gösterildi

ABONE OL
15:57 - 19/05/2009 15:57
*** Genel seçimlerde SPD’den aday gösterildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Genel seçimlerde SPD’den aday gösterildi

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Ülker Radziwill, Almanya’da 27 Eylülde yapılacak olan genel seçimlerde Berlin eyalet listesinde 9. sıradan aday gösterildi

Radziwill, yaptığı açıklamada, kendisinin eyalet listesinden aday gösterilmesinin SPD’de göçmenlerin yeri olduğunun gösterilmek ve uyum politikasının göçmenlerle birlikte şekillendirilmek istendiğinin bir işareti olduğunu söyledi.

SPD olarak vatandaşlık yasasını yeniden düzenlemek istediklerini ifade eden Radziwill, SPD’nin, göçmen gençlerin 18 yaşından sonra iki vatandaşlık arasında seçim yapmak zorunda bırakılmalarıyla ilgili uygulamaya karşı çıktığını ve çifte vatandaşlıktan yana olduğunu kaydetti.

Radziwill, AB ülkeleri dışından gelen yabancılara da yerel seçim hakkı verilmesini istediklerini, bununla katılımı daha da artırarak demokrasinin güçlenmesini sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Berlin’de yapılan SPD eyalet parti kurultayında, genel seçimler için Berlin eyalet listesinde birinci sıraya Alman Meclisinin başkan yardımcısı Wolfgang Thierse seçilirken, ikinci sırada Petra Merkel, üçüncü sırada da Swen Schulz aday gösterildi.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.