Gençleri önce Camiyi, sonra durağı dezenfekte ettiler

Gençleri önce Camiyi, sonra durağı dezenfekte ettiler

ABONE OL
14:44 - 02/09/2020 14:44
Gençleri önce Camiyi, sonra durağı dezenfekte ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Türk gençleri kolları sıvadı ve Völklingen’deki Selimiye Camisi’ni baştan aşağıya temizlediler. Yetmedi yakındaki otobüs durağını da dezenfekte ettiler.

Saarland eyaletinin Völklingen şehrinde faaliyetlerini sürdüren  Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi gençlik kolu üyeleri okulların açılmasıyla birlikte cami ve çevresini temizledi, hatta cami yanındaki otobüs durağını da dezenfekte ettiler. Gençler, caminin minberinden, vaaz kürsüsü ve mihrabı başta olmak üzere her alanını elden geçirdiler.

Caminin temizliğini gönüllü olarak üstlendiklerini belirten Gençlik Kolu Başkanı Sibel Kaynar, “Müslüman olarak ibadet ettiğimiz bu camimizi temizlemek istedik. Bir sorumluluk çerçevesinde böyle bir faaliyeti gerçekleştirdik. Ayrıca camimizin hemen yanındaki otobüs durağını da temizleyerek dezenfekte ettik. Kullandığımız yeri temiz tutmak adına yaptığımız çalışmadan dolayı emeği geçen gönüllü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gençlerin gönüllü olarak güzel bir etkinlik yaptığını söyleyen Völklingen DİTİB Teşkilatı Başkanı Kamuran Başpınar, caminin temizliğini yapan gençlere teşekkür ederek “Camiler sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde yer alan eğitim, kültür ve diğer alanlarla hayatın canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir. Gençlerin fahri çalışmasıyla, güzel bir dayanışma ve toplumsal sorumluluk örneği sergilenmiştir” dedi. Başpınar, ayrıca pandemi sürecinin ilk başladığı dönemde camilerinin gönüllü olarak maske dikip, Völklingen’deki yardım ve hayır kuruluşlarına dağıttığını, bunun Saarland Çevre Bakanlığı tarafından takdirle karşıladığını ve örnek bir çalışma olarak değerlendirildiğini de belirtti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.