DOLAR

32,3777

0.16%
EURO

34,9626

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

9095.69

0,23%
Gençler girişimci olmak istiyor

Gençler girişimci olmak istiyor

ABONE OL
23:18 - 29/09/2020 23:18
Gençler girişimci olmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Özgen, dünya ve şirketlerdeki değişim sürecinin bundan böyle 5 ile 10 yıl arasında gerçekleşeceğini, değişime ve teknolojiye ayak uyduramayan ülkelerin başarılı olamayacağını belirtti. Özgen, üniversitelerin iktisat bölümlerinden mezun olan gençlerin ise bankacı yerine girişimci olmak istediklerini söyledi.

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Özgen, Finans Derneği’nin online düzenlediği ‘’Girişimciliğin Finansmanı ve Etkin Yönetimi’’ konusunda Finans Derneği yelerine bilgi verdi.

Kardemir A.Ş CFO’su Furkan Ünal’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantının açılışında dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Finans Derneği Başkanı Batuhan Karaer, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Girişim Sermayesi sektörünün 20 yıldır Türkiye’de faaliyette bulunduğunu ifade eden Murat Özgen, büyümek isteyen, şirketlere sermaye ve bilgi birikimi ile ortaklık yaparak taşın altına ellerini koyarak risk aldıklarını kaydetti.

Likiti olmayan girmesi ve çıkması zor, yüksek riski olan bir faaliyet yürüttüklerini anlatan Özgen, ‘’Biz kendimize akıllı sermaye diyoruz. Faaliyetimiz tamamen şirketle evlilik. Ve baştan sözleşmede boşanma olacağını da yazıyorsunuz. Bu ortaklıkta şirketler bizden hisseleri satın alarak çıkabilirler’’ dedi.

Fırtınalı havalarda beraber yürüyebilecekleri ortakların risklerini aldıklarını vurgulayan Murat Özgen, şöyle devam etti.

‘’Bu birliktelikte dürüstlük ve  vizyon önemli. Uyumlu ortakla çalışmak önemli. İyi bir ortak ve yetkin kadrolarla yolculuğa çıkıyoruz. KOBİ’lere yetenekli kadroları yaratma şansımız var.  Birlikte olduğumuz şirkette en fazla 10 yıllık bir süreçte çalışıyoruz.  Zaten artık dünya da ve şirketlerde değişim 5 ile 10 yıllık süreçlerde olacak. Bütün şirketler teknolojiye evrilmeli. E-ticaret daha önemli olacak. Reel sektör ile teknoloji iç içe geçecek.  Üniversitelerin iktisat bölümlerinden mezun olan gençler artık bankacı olmak istemiyor, girişimci olmak istiyor. Katma değeri ileri teknoloji odaklı üretim daha önemli hale geldi. Müthiş bir değişim müthiş bir tempo var. Değişime ayak uyduramayan ülkeler ve şirketler başarısız olacak.’’

Girişim sermayesinin Türkiye’de de daha aktif olması ve özel sektörün de bu işe el atması gerektiğini anlatan Özgen, ‘’Eğer başarılı olmak istiyorsak girişimci düşünsel bir nesil yaratmalıyız. Girişimcilik ruhu olmayan bizim gibi ülkelerin başarılı olma şansı yok. Girişimci eko sistemi yaratmalıyız’’ dedi.

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.