Gemici: KRV Eyalet Meclisinden Çifte Vatandaşlık kararı bekliyoruz

Gemici: KRV Eyalet Meclisinden Çifte Vatandaşlık kararı bekliyoruz

ABONE OL
15:22 - 05/09/2021 15:22
Gemici: KRV Eyalet Meclisinden Çifte Vatandaşlık kararı bekliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SPD’nin, çifte vatandaşlığı modernleştirmeyi amaçlayan kanun teklifinin 8 Eylül 2021’de KRV- Eyalet Meclisinde oylanacağını belirten KRV-Seçim Hakkı Girişimi başkanı eğitimci- yazar Bahattin Gemici mecliste grubu bulunan tüm parti liderlerine birer mektup yazarak çifte vatandaşlık yasa tasarısını desteklemelerini istedi.   

Bahattin Gemici, “Sayıları 700 bine ulaşan Alman vatandaşı Türk seçmenler, meclisteki partilerin çifte vatandaşlık konusundaki tavrına göre Federal seçimlerin yapılacağı 26 Eylül’de oylarını kullanacaklardır ˮ dedi. 

Sosyal Demokrat Parti SPD’nin çifte vatandaşlığın modernleştirilmesi ve kolaylaştırılması yönünde hazırladığı yasa teklifinin dokuz aydır mecliste ve kamuoyunda tartışıldığını ve nihayet 8 Eylül’de Eyalet Meclisinde oylamaya sunulacağını belirten KRV-Seçim Hakkı Girişimi başkanı eğitimci-yazar Bahattin Gemici yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Mecliste grubu bulunan siyasi partiler, yapılacak oylamada Eyalet Meclisi Uzmanlar Komisyonunun 12 Mayıs 2021’de aldığı ‘Çifte vatandaşlığın modernleştirilmesi ve istisnasız kolaylaştırılması ‘yönündeki tavsiye kararını mutlaka dikkate almalıdır. ˮ

Eyalet Meclisinde alınacak kararın emsal teşkil edeceğini ve konunun Eyaletler Meclisine ve Federal Meclise taşınmasını kolaylaştıracağını, kesin kararın Berlin’de verileceğini belirten Bahattin Gemici; “Entegrasyondan yana olduklarını vurgulayan CDU ve FDP partileri çifte vatandaşlık yasa tasarısını onaylayarak bu konuda samimi olduklarını göstermelidir dedi.

Çifte vatandaşlığın Almanya ‘da yaşayan yurttaşlarımızın haklarını güvence altına alacağını ve demokratik yaşama katılmalarını kolaylaştıracağını belirten Gemici, ancak bu şekilde ırkçı ve yabancı düşmanı partilerin önüne set çekileceğini savundu.

Yasanın kabul edilmesi, Türkiye Cumhuriyet Devleti ile Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından imzalanan Türk işgücü göçü anlaşmasının 60. yılında, göçmenlerin bu ülkeye verdikleri emeğe ve yaptıkları katkıya bir saygı ifadesi olacağını vurguladı.

KRV-Seçim Hakkı Girişimi olarak 8 Eylül’de Düsseldorf Eyalet Meclisi önünde bir miting yapmak için izin aldıklarını ancak pandemi yüzünden bunu iptal ettiklerini belirten Gemici tüm yurttaşlarımıza şöyle seslendi: 

“26 Eylül’de yapılacak olan Federal Almanya Parlamento seçimlerine katılacak milletvekili adayları, derneklerimizin ve camilerimizin kapılarını çalacak ve sayıları 700 bini bulan Alman vatandaşlığına geçmiş yurttaşlarımızdan oy isteyeceklerdir. Bu adaylara Türkçe dersinin okullarda verilmesinin yanı sıra çifte vatandaşlık konusundaki taleplerimizi mutlaka iletmeliyiz”

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.