GELECEK KAYGILARI İLE HAYATIN TADINI KAÇIRMAYIN

ABONE OL
18:21 - 02/08/2022 18:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gelecek adından da anlaşıldığı gibi gelmekte olan, daha gelmemiş şeyleri düşünerek, kendimizi şimdiden Streslere sokup, üzmek te diyebiliriz.

Bir çoğumuz sürekli gelecekteki Kaygılara o kadar çok odaklanıyoruz ki, sürekli geleceği düşünmekten düşünürken de en kötüsünün olma ihtimali çok az olsa bile geleceğin kaygılarını gözünde büyüterek Anı yaşamamaktan kendimizi mutsuz edebiliyoruz. Örneğin ya başıma bir şey gelirse ya çocuklarıma bir şey olursa ya sağlığımı kaybedersem ya işimi kaybedersem, evime hırsız girerse, ya iflas edersem, gibi birçok düşünce ve kaygılarla yaşayarak, Anın güzelliğini kaçırmış oluyoruz… Oysaki, bu düşüncelerin hiçbirinin sonu yoktur.

Yapmamız gereken en doğru karar, Olacak olan kaygıları olursa o zaman düşünmek ve karar vermek, hayatımızı akışına bırakıp kendimizi bu tür kaygılar dan uzak tutmak bizlere hem psikolojik hem bedenen iyi gelecektir. Olmayan tehlikeleri, kaygıları olacakmış gibi kafamızda büyütüp, düşünmek bizlere çok büyük huzursuzluk verecektir.

Sürekli gelecek kaygısı ile yaşamak veya bunlar için çareler aramak bizlere çözüm yerine çok büyük Streslere sebep olacaktır.

Yarına çıkmaya kimsenin garantisi olmadığı gibi, Yaşamın kontrollü de bizim elimizde değildir.

O yüzden hayatı akışına bırakıp yaşamak en güzel çaredir. Fakat bazı insanlar bu durumları aşamadıkları zaman psikolojik destek almak zorundadırlar. Aksi takdirde ilerde çok kötü psikolojik kaygı ve korku bozuklukları ile çok ciddi rahatsızlıklar yaşayabilirler. Hepimiz güzel bir hayat, güzel bir gelecek için çalışıyoruz. Eskiden hayal edip istediğimiz şeyleri elde ettiğimiz zaman bile şu an için kaygı duyabiliyoruz.

Bu kaygılar yaşam boyu devam etmektedir.

Kaygılarımız veya korkularımızı aza indirmek için bunu çok güvendiğimiz Arkadaşımıza dostumuza paylaşırsak, bize iyi gelecektir. Kendimize hedefler belirleyerek, pozitif düşüncelerle birlikte, değişik aktivitelere katılarak gelecek kaygısından kurtulmuş oluruz.

Diğeri ise, kendimize her gün güven duygusunu kabullendirip, asla yapamam yerine yaparım, başarırım demeyi sağlarsak gelecek gelecek kaygısından kurtulmuş oluruz. En önemlisi ise, gelecek yerine An ı düşünmek ve yaşamaktır. Gelecek kaygısından korkmadan An da kalarak günün keyfini çıkaracağımız güzel yaşamlar diliyorum.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.