Geçiş Süreci Nasıl Olacak?

Geçiş Süreci Nasıl Olacak?

ABONE OL
09:12 - 10/11/2020 09:12
Geçiş Süreci Nasıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’yı 20 Ocak’ta Joe Biden’ın yemin törenine kadar bir geçiş dönemi bekliyor. Biden’a yakın isimlere göre, geçiş ekibi yeni yönetimin oluşumunda önemli konulara odaklanacak.

Biden’ın geçiş döneminde en önemli önceliğinin genel sekreter belirlemek olması bekleniyor.

Biden seçim öncesi, seçildikten sonra ilk görüşmesinin Dr. Anthony Fauci’yle olacağını belirtmişti. Danışmanları böyle bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda açıklama yapmadı.

Biden, konuşmalarında önceliğinin Corona virüsüyle mücadele olacağı mesajı veriyor.

Fauci, Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin başındaki isim ve Beyaz Saray’da kurulan ancak son günlerde etkinliği tartışmalı hale gelen Corona Virüsü Görev Gücü’nün önemli bir üyesi.

Virüsle ilgili açıklamaları nedeniyle zaman zaman Başkan Donald Trump’ın tepkisini de çeken bir isim Fauci.

Biden Cumartesi günü yeni haftanın ilk gününde uzmanlardan oluşan bir görev gücü açıklayacağını söyledi. Biden planının bilime dayanacağını da kaydetti.

Biden’ın üst düzey danışmanlarından Ted Kaufman, geçiş ekibinin yeni yönetimin oluşumunda önemli konulara odaklanacağını söyledi. Kaufman, Biden’ın her iki partiden yasama liderleri ve valilerle görüşmeyi planladığını belirtti.

Biden haftalarca kabinesinde yer alacak üst düzey isimleri belirlemeyebilir. Ancak başkanlık yarışına partilerüstü mesajla başlayan Biden, Salı günkü seçimden bu yana bütün Amerikalılar’ın başkanı olacağı mesajını veriyor.

Bu da önemli görevlere bazı Cumhuriyetçi isimleri atayabileceği yorumlarına neden olmuş durumda. Eski Cumhuriyetçi yetkililerin önemli bir bölümü seçim sürecinde Biden’a desteklerini açıklamışlardı.

Biden’ın bazılarına yeni yönetimde yer vermesi Senato’daki Cumhuriyetçiler’i memnun edebilir.

Biden’ın atayacağı isimler Senato’dan onay almak zorunda ve Senato’da Cumhuriyetçiler’in çoğunluklarını koruması büyük olasılık.

5 Ocak’ta Georgia eyaletinde yapılacak ikinci tur Senato yarışı Senato’da çoğunluğun hangi tarafta olduğunu netleştirecek.

Senato’da çoğunluk Cumhuriyetçiler’de kalırsa Biden’ın seçim sürecinde verdiği sözleri hayata geçirmesi zorlaşabilir.

Geçiş sürecindeki muhtemel zorluklardan biri de Başkan Donald Trump’ın yenilgiyi henüz kabul etmemesi. Önümüzdeki günlerde Biden’la Trump’ın bir araya gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Biden’ın seçim kampanyasının sözcüsü Symone Sanders, Trump’ın seçimlerin galibini belirlemediğini, seçmenlerin bir tercih yaptığını ve Biden’a oy verdiğini söyledi. Sanders, seçmenin tercihinin çok açık olduğunu söyledi.

Biden’ın 20 Ocak’ta yemin ederek Amerika’nın 46. Başkanı olarak Beyaz Saray’da göreve başlaması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Geçiş Süreci Nasıl Olacak? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Geçiş Süreci Nasıl Olacak? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Geçiş Süreci Nasıl Olacak? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.