Gaziantep’te Havan Topu Saldırısı

Gaziantep’te Havan Topu Saldırısı

ABONE OL
10:58 - 13/05/2022 10:58
Gaziantep’te Havan Topu Saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Gaziantep’in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesine havan topu saldırısı düzenlendi.

Olayda bir askerin hayatını kaybettiği, 3 asker ve bir sivilin yaralandığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden yapılan saldırıya karşılık verildiğini bildirdi.

Açıklamada, “Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada da, “Hain terör örgütü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/Havan saldırısı sonucunda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevkedilerek tedavilerine başlanmıştır. Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir. Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verilmişti.

Bakanlık son olarak da, “Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21’e yükselmiştir. Cezalandırma atışlarına devam edilmektedir. Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı her türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir” açıklamasını yaptı.

Karkamış’ta VOA muhabirine konuşan Niyazi Demir adlı bir ilçe sakini, gece yatarken bir anda seslerin yükselmesi üzerine dışarıyı kontrol ettiğini ve havanların düşmeye başladığını öğrendiğini anlattı. O esnada sirenlerin çalmaya başladığını belirten Demir, nereden geldiğini bilmedikleri havanların düşmesiyle Karkamış halkı olarak büyük bir tedirginlik yaşadıklarını söyledi. Peş peşe 8 havan mermisinin düştüğünü kaydeden Demir, emniyet güçlerince “evlerinizden çıkmayın” uyarılarının yapıldığını belirtti.

VOA tarafından geçilen Gaziantep’te Havan Topu Saldırısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gaziantep’te Havan Topu Saldırısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gaziantep’te Havan Topu Saldırısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.