Gazeteci Mehmet Zağlı`nın babası Veli Zağlı Hakk`a yürüdü

Gazeteci Mehmet Zağlı`nın babası Veli Zağlı Hakk`a yürüdü

ABONE OL
16:30 - 31/12/2020 16:30
Gazeteci Mehmet Zağlı`nın babası Veli Zağlı Hakk`a yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkenti Berlin`de Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde yıllarca muhabirlik, Merhaba dergisinde genel yayın yönetmenliği yapan gazeteci Mehmet Zağlı’nın babası eski öğretmen, sendikacı Veli Zağlı 90 yaşında hayata veda etti.

Korona tedbirleri gereği bürokratik işlemlerin yavaşlaması nedeniyle Veli Zağlı’nın cenazesi kısmi kapanmanın bitiminin hemen ardından 12 Ocak’ta saat 10.00’da Berlin Şehitlik Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Berlin Lilienthalstraße’deki Standortfriedhof’ta toprağa verilecek.

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 1930 yılında doğan, 6 yaşında öksüz kalan Veli Zağlı daha sonra Aksu Köy Enstitüsü’nde eğitimini sürdürdü. Anadolu aydınlanmasının en önemli okullarından olan Aksu Köy Enstitüsü’nde eğitimini tamamlayan Veli Aksu, Anadolu’nun çeşitli köylerinde öğretmenlik yaptı. Eşi Küpra ile birlikte 1970 yılında işçi olarak önce Münih’e gelen Veli Zağlı, ardından Berlin’e yerleşti.

Berlin’de çeşitli elektronik ve çikolata fabrikalarında işçi temsilciliği ve sendikacılık yapan Veli Zağlı, emekli olduktan sonra memleketi Antalya’ya yerleşmişti. İki erkek bir kız çocuğu, dört torunu 8 de torunun çocuğu bulunan ve bir süre önce alzaymıra yakalanan Veli Zağlı’nın tedavisi Berlin’de sürüyordu.

Başta meslektaşımız Mehmet Zağlı olmak üzere Veli Zağlı’nın tüm sevenlerine başsağlığı, Veli Zağlı’ya da rahmet diliyoruz. (Kaynak: diegazete.de)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.