*** Gastronomide denetlemeler sıklaştı

*** Gastronomide denetlemeler sıklaştı

ABONE OL
00:02 - 16/06/2019 00:02
*** Gastronomide denetlemeler sıklaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 


Gastronomide denetlemeler sıklaştı

Mali Müşavir Rainer Zibat, işverenleri uyardı:
„Gastronomi dalında mali denetlemeler sıklaştı. Aman dikkatli olun“

gastro-proti-b.jpgBerlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği TDU’da yapılan toplantıda konuşan yeminli mali müşavir Rainer Zibat, son yıllarda maliyenin gastronomi dalında faaliyet gösteren işletmeleri çok sıkı bir şekilde denetlemeye başladığını söyledi. Mali Müşavir Rainer Zibat, denetlemenin sıklaşmasını, işletmeler tarafından muhasebenin yeterli titizlikte tutulmaması, nakit para döndüğünden cironun az gösterilmesi, toptancılardan faturasız mal alınması, kasada gereğinden fazla para gözükmesi, elemanların şikayeti, kazanca göre çok daha lüks yaşama gibi nedenlere bağladı.
Bilgisayar proğramlari ile çalışan maliye dairelerinin çok hızlı bir şekilde sayıları değerlendirdiklerini ve kısa zamanda çok daha fazla işletmeyi denetlediklerini dile getiren Zibat, büyük ölçekli işletmelerin ortalama her üç yılda bir, yıllık kazancı 55 bin Euro’nun üzerinde olan orta ölçekli işletmeleri ise sık sık denetlemeye tabi tuttuğunu vurguladı.

Mali Müşavir Zibat „Maliye memurlar defterlerde bir açık, bir hata bulmaları veya kuşkuya düşmeleri durumunda ciro, katma değer vergisi ve gelir vergisini diledikleri gibi belirleme haklarına sahiptirler. Bu nedenle, denetlemeler sonucu bir çok işletme çok zor durumda kalmaktadır „ dedi.

10 YILA KADAR HAPIS CEZASI VAR

Vergi kaçırılmasının hafife alınmaması gerektiğini de vurgulayan Zibat, vergi cezalarının 10 yıla kadar hapis veya kaçırılan vergiye göre değisik tutarda para cezası ile cezalandırıldığını belirtti. Vergi memurlarının ellerinde her branş için, yapılan ciroya göre ortalama kazanç listelerinin de bulunduğunu söyleyen yeminli mali müşavir, önceliklle günlük kasanın ve defterlerin büyük bir titizlikle tutulmasını, günlük elektronik kasa sonuç fislerinin ( –z- fişi) numara sırasıyla saklanmasını, katma değer vergisi oranlarına dikkat edilmesini, ciroyu etkileyebilecek indirim, kampanya, hediye fişi gibi etkinliklere ilişkin belgelerin saklanmasını tavsiye etti.
ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.