‘Garuda’yı kurtarmak için harekete geçmeliyiz!’

‘Garuda’yı kurtarmak için harekete geçmeliyiz!’

ABONE OL
11:09 - 02/11/2021 11:09
‘Garuda’yı kurtarmak için harekete geçmeliyiz!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Endonezya Turizm Bakanı, nakit sıkıntısı çeken Garuda Endonezya’nın yakın geleceğini korumak için acil eylem çağrısında bulundu.

Endonezya Turizm Bakanı, “Garuda’yı kurtarmak için harekete geçmeliyiz!” 

Turizm bakanı yaptığı açıklamada: “Garuda milli havayolumuz olduğu için yeniden yapılanma planını toplu olarak desteklemeliyiz. Garuda’yı kurtarmak için her şeyi yapmalıyız, bu anlamda yeniden yapılanmanın masadaki en uygun seçenektir“ dedi.

Bu arada devlete ait olan charter havayolu Pelita Air’in Garuda’nın operasyonlarını devralavilmesi için gerekli izinlerin verilmesi konusu masaya yatırıldı.

Garuda Endonezya Direktörü Irfan Setiaputra, şirketin iş performansını iyileştirmek için adımlar atmaya devam ettiğini ve birkaç aydır ana alacaklılarla görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Endonezya hükümeti isteksiz 

Hükümet, devasa varlık-borç açığı nedeniyle havayolunu tekrar kurtarmaya isteksiz görünüyor.

Havayolunun birkaç önemli varlığı dışında tüm uçak filosu ise başka şirketlerden kiranlanmış durumda.

Devlet teşebbüsleri bakan yardımcısı Kartiko Wirjoatmodjo geçen hafta yaptığı açıklamada, “Bir çıkmazla karşılaşırsak Garuda’yı kapatacağız çünkü şirketin devasa borç yükleri göz önüne alındığında daha fazla devlet parası enjekte etmek imkansız” dedi.

Kartiko, bu son krizden sağ çıksa bile çok daha küçük olacağını ve uzun mesafeli rotaların rafa kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan yardımcısı Wirjoatmodjo’ya göre, Garuda’nın ayakta kalması için yaklaşık 1 milyar dolara ihtiyacı var. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.