Fürth’e kadınlar arası dostluk ağacı dikilecek

Fürth’e kadınlar arası dostluk ağacı dikilecek

ABONE OL
22:37 - 19/04/2022 22:37
Fürth’e kadınlar arası dostluk ağacı dikilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü, daha öncede Nürnberg, Antalya ve Konya’da Türk meşesi dikmişti.

Otuz yıldan bu yana, kadınlar alanındaki çalışmalar içinde, gelecek kuşaklara karşı olan sorumluluğunu da önemseyen, sürdürülebilir hedeflerinden birisi olan, iklim değişikliğinin önlenebilmesi, koruma ve ağaçlandırma konusunu önemseyen Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü, 1 Mayıs 2022 tarihinde, Göçün 60’ıncı yılı nedeniyle Fürth, Stadpark’a, Kadın Dayanışmasının bir göstergesi olarak, bir Türk meşe ağacı dikecek.

DAHA ÖNCELERİDE DOSTLUK AĞAÇLARI DİKİLMİŞTİ

Kadınlar Kulübü, önceleri balo yaparak, maddi  imkan yaratarak, Tema Vakfı aracılığı ile Türk-Alman Dostluk Ormanı için Konya/Derebentteke köyü yakınlarına, 10 Bin meşe fidanı hediye etmişti .Daha sonra, Mart 2019 yılında , Nürnberg’de sembolik bir Türk Meşesini Nürnberg Belediyesi ile Kadınlar arası dayanışmayı ve Türk-Alman Dostluğunu simgeleyen ağaç ,  Schuckertpark’a dikildikten sonra, yine 2019 yılında bu kez, Nürnberg’in kardeş kenti olan Antalya Muratpaşa’da  yine Nürnberg Belediyesi ile birlikte, Kadınlar anıtının içinde olduğu parka törenle Meşe ağacı dikilmişti.

GELECEK KUŞAKLARA BIRAKIYORUZ

Konu ile ilgili arkadaşımıza   konuşan Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel, Türk Meşe’sini kadınlar arası dostluk sembolü olarak gelecek kuşaklara bıraktıklarını belirterek, “Büyük Annelerimiz burada neler yapmış” dediklerinde, görebilecekleri, kalıcı herkese açık bir miras bırakıyoruz” dedi.

Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Başkanı Avukat Sevtap Oygün ,Meşe ağacını dikilişinde Nürnberg Başkonsolos Serdar Deniz ve Fürth Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung’da hazır bulunacağını belirtti

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.